Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σκάνδαλο Siemens: Παραπομπές για τέσσερις επιφυλάσσει το ΠΑΣΟΚ

Ιούλιος 7th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Αναφέρονται τα ονόματα των κυρίων Μαντέλη, Τσοχατζόπουλου, Αλογοσκούφη και Μαρκογιαννάκη

Στην άμεση συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών τεσσάρων πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Siemens, των κκ.Αν. ΜαντέληΑ. ΤσοχατζόπουλουΓ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες το ΠαΣοΚ. Ήδη έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών για να υποβληθεί το σχετικό αίτημα και καταβάλλεται προσπάθεια να υπογράφεται από το σύνολο των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της Siemens παραπέμπονταν 7+5 πρώην υπουργοί του ΠαΣοΚ και της ΝΔ. Συγκεκριμένα: από το κυβερνών κόμμα οι κκ.ΜαντέληςΤσοχατζόπουλοςΧρ. ΒερελήςΙ. Παπαντωνίου και Ν. Χριστοδουλάκης, ενώ από την ΝΔ οι κκ. ΑλογοσκούφηςΜαρκογιαννάκηςΓ. ΒουλγαράκηςΒ. ΠολύδωραςΙ. ΠαπαθανασίουΜ. Λιάπης και Πρ. Παυλόπουλος.

Ο «κλήρος», όπως όλα δείχνουν, πέφτει πλέον στους τέσσερις προαναφερθέντες, οι οποίοι σύμφωνα με πηγές του ΠαΣοΚ θα παραπεμφθούν στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης με το ερώτημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, εις ότι αφορά τους κκ. Αλογοσκούφη (ως εποπτεύοντος υπουργού τον ΟΤΕ σε σχέση με τις συμβάσεις με την Siemens) και Μαρκογιαννάκη (για την παραλαβή του C4I) και της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εις ότι αφορά τους κκ. Μαντέλη (για την «προεκλογική χορηγία» ύψους 200.000 γερμανικών μάρκων που έλαβε από την Siemens) και Τσοχατζόπουλο (για τα εξοπλιστικά προγράμματα Patriot και Ερμής).

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούλιος 7th, 2011 at 08:17 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply