Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Όλες οι αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ιούλιος 5th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας

Το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίδε το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Σύμφωνα με το υπουργείο, από την πολυνομία και τις περισσότερες από 1.000 σελίδες που διέπουν ως σήμερα την ανώτατη εκπαίδευση, με το νέο σχέδιο νόμου καταβάλλεται προσπάθεια να περάσουμε σε μία νέα εποχή. Ο νέος νόμος πλαίσιο είναι 150 σελίδες. Καταργούνται εκατοντάδες διατάξεις σε πάνω από 25 νόμους που έχουν γίνει μετά το 1982, σύμφωνα με το υπουργείο, ενώ εεπίσης καταργούνται εκατοντάδες Προεδρικά διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις.
Κάθε ίδρυμα αποκτά τη δική του ταυτότητα, ενώ καθιερώνεται η τριετία για πτυχίο, μπαίνουν κανόνες στο περίφημο θέμα των «αιώνιων φοιτητών» και καθιερώνονται άλλες διαδικασίες για την εκλογή των διοικήσεων των Πανεπιστημίων. Παράλληλα, επιτρέπονται οι χορηγίες για την ενίσχυση ή ίδρυση εδρών, αλλάζουν οι διοικήσεις των Πανεπιστημίων και ορίζονται συμβούλια διοίκησης, ενώ αλλάζει και η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων.

paideia 2011

This entry was posted on Τρίτη, Ιούλιος 5th, 2011 at 09:31 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply