Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έκτακτη ενίσχυση 10.000 ευρώ σε 20.000 επιχειρήσεις

5 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σκοπός η στήριξη της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση έως 10.000 ευρώ θα λάβουν το επόμενο διάστημα περίπου 20.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την επικράτεια στην μεταποίηση, την οικοδομή, τις μεταφορές, την πράσινη οικονομία κτλ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδηςανακοίνωσε τη Δευτέρα την αξιοποίηση του Εθνικού Αποθεματικού Απροβλέπτων, ύψους 200 εκατ. ευρώ με σκοπό να ενισχυθούν επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα λόγω της κρίσης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος «είναι ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης για να στηρίξουμε την απασχόληση και να δώσουμε ανάσα στις επιχειρήσεις».

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που ενισχύονται είναι όσες:

  • λειτουργούν την τελευταία πενταετία,
  • απασχολούν τουλάχιστον έναν εργαζόμενο,
  • δεν έχουν λάβει επιχορηγήσεις άνω των 200.000 € κατά την τελευταία 3ετία
  • δραστηριοποιούνται στους κλάδους Μεταποίησης, Πράσινης Οικονομίας, Οικοδομής, Μεταφορών – Αποθήκευσης, υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.
  • διατηρούν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων στην επιχείρηση για εύλογο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του,  ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ.Θάνος Μωραΐτης, τόνισε ότι «προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας». Όσον αφορά στις διαδικασίες ένταξης ο υφυπουργός δεσμεύτηκε «για ένα πρόγραμμα φιλικό προς τον χρήστη, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, χωρίς γραφειοκρατικές απαιτήσεις, με διαφάνεια και με ευκολία πρόσβασης στον κάθε ενδιαφερόμενο».
Οι τεχνικές λεπτομέρειες του προγράμματος, σύμφωνα με τον κ. Θάνο Μωραϊτη, θα ανακοινωθούν στα μέσα Ιουλίου με τον οδηγό του προγράμματος, οι αιτήσεις για συμμετοχή θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη ενώ το σύστημα υποβολής αιτήσεων θα είναι ανοιχτό μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης, διευκρίνισε ότι μέσα στο 2011 θα διοχετευθούν οι πόροι, ύψους περίπου 8 δισ. ευρώ, που διαθέτει το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για ιδιωτικές επενδύσεις σε επιχειρήσεις παραγωγικές, όχι εισαγωγικές, οι οποίες είναι ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς και ενσωματώνουν υψηλότερη προστιθέμενη αξία.

This entry was posted on Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2011 at 08:27 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply