Πεντάμηνη απασχόληση σε 5.200 θέσεις εργασίας εξήγγειλε σήμερα στην Πάτρα ο Γιάννης Κουτσούκος κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης.
Δεκαεπτά εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία περίπου 5.200 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προβλέπει το σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αναφερόμενος στους στόχους του προγράμματος, ο Γ. Κουτσούκος τόνισε ότι «δεν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της ανεργίας που είναι οξύτατο εξαιτίας της κρίσης, αλλά δίνουμε μια ανάσα».

Το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας προβλέπει πεντάμηνη απασχόληση για περίπου 5.200 ανέργους στη Δυτική Ελλάδα, με αποδοχές 625 ευρώ το μήνα και πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών για το σύνολο του χρόνου απασχόλησης.

Όσον αφορά την επιλογή των ενδιαφερομένων, ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «θα γίνει με απολύτως διάφανο και αξιοκρατικό τρόπο, στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων, όπως μακροχρονίως άνεργοι, άνεργοι ηλικίας έως 30 ετών, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.ά.», ενώ πρόσθεσε ότι «στοχεύουμε κυρίως στις περισσότερο ευπαθείς ομάδες του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.