Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ για τις επιθέσεις κατά βουλευτών

Ιούλιος 4th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Τον ΣΥΡΙΖΑ «έδειξε» ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, για τις επιθέσεις κατά βουλευτών. Με σκληρή ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική, με επικεφαλής ως συνήθως οπαδούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με μείγμα και ακροδεξιών στοιχείων».
Τα κρούσματα επιθέσεων κατά βουλευτών έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, με πλέον πρόσφατο περιστατικό το επεισόδιο εις βάρος του βουλευτή Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Νίκου Τσώνη.
Ο βουλευτής της κυβερνητικής παράταξης βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή διαδηλωτών το βράδυ της Παρασκευής στη Λαμία, την ώρα που έβγαινε από κτίριο στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το πλήθος προπηλάκισε λεκτικά τον βουλευτή, εκτόξευσε εναντίον του μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, ενώ στη συνέχεια κάποιοι όρμησαν εναντίον χτυπώντας τον με γροθιές και κλωτσιές.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο και τελικά οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο κατάφεραν να φυγαδεύσουν τον βουλευτή πίσω στο κτίριο, όπου παρέμεινε εγκλωβισμένος για περίπου δύο ώρες, καθώς οι συγκεντρωμένοι παρέμεναν στην πλατεία.
Στο στόχαστρο έχουν μπει και γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε διάφορες περιοχές, ενώ κυκλοφορούν και υβριστικές αφίσες.

Καρχιμάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στα όρια κοινοβουλευτισμού και μπάχαλου
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης δήλωσε: «Είναι μια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική, με επικεφαλής ως συνήθως οπαδούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Με μείγμα και ακροδεξιών στοιχείων.

»Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα λέει δημόσια και άλλα φαίνεται να διοχετεύει υπογείως. Δημιουργούν συνθήκες βίας κι φόβου.
»Κινούνται ανάμεσα στα όρια του κοινοβουλευτισμού και του μπάχαλου. Υπονομεύουν, ηγούμενοι του μπάχαλου με τις πρακτικές και τις εικόνες αυτές και την οικονομία και την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία.

»Δίδουν τα περιθώρια και την ασυλία σε άτομα και σε ομάδες που κινούνται εκτός ορίων και κανόνων μιας ευνομούμενης πολιτείας. Όλοι αυτοί κάνουν πάρτι εν ονόματι μιας επικείμενης ανεξέλεγκτης κατάστασης.
»Υπονομεύουν τους ίδιους τους πολίτες που δοκιμάζονται, αγωνιούν και με ήρεμο τρόπο θέλουν να εκφράσουν την αγωνία τους και την όποια διαμαρτυρία τους».
Τις επιθέσεις καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά.

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούλιος 4th, 2011 at 09:10 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply