Θα πληρώνονται από την Ε.Ε. και όχι από τον προϋπολογισμό, διευκρίνισε

«Δεν πρόκειται περί επιτρόπων, αλλά για τεχνικούς εμπειρογνώμονες που θα παράσχουν τεχνική βοήθεια κυρίως όσον αφορά τα προγράμματα του ΕΣΠΑ», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλ. Μόσιαλος αναφορικά με όσα ακούστηκαν για δήθεν «κάθοδο επιτρόπων σε κάθε υπουργείο».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρινίζει ότι ο αριθμός των τεχνικών συμβούλων που θα προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα καθορισθεί, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Eνωση και ότι οι τεχνικοί σύμβουλοι που πρόκειται να έρθουν στην Ελλάδα δεν θα πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από την ΕE.

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου προς «Το Βήμα» έγιναν λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου ότι «όλα τα μέτρα του μνημονίου παρουσιάσθηκαν στη Βουλή». Με αφορμή δημοσιεύματα περί «χιονοστιβάδας» νέων μέτρων ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι στο μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται τίποτα που να μην έχει παρουσιασθεί αναλυτικά στη Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου:

«Βασική προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας είναι να επικρατεί κλίμα ασφάλειας ως προς το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε. Οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες έχουν ως μόνο στόχο την ανόρθωση της οικονομίας, την ανάσχεση της ύφεσης και την επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών, κυρίως των ανέργων και των πιο αδύναμων εισοδηματικά στρωμάτων» σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος.

Νίκος Χασαπόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.