Εκατοντάδες φίλοι συρρέουν στην τελευταία του κατοικία στο Παρίσι για να τιμήσουν τη μνήμη του

Τέσσερις δεκαετίες συμπληρώνονται σήμερα Κυριακή από τον μυστηριώδη θάνατο του Τζιμ Μόρισον στο Παρίσι. 40 χρόνια μετά, εκατοντάδες φίλοι συνεχίζουν να συρρέουν στον τάφο του τραγουδιστή και στιχουργού των Doors, εκεί όπου το ροκ ζει για πάντα. Ο εμβληματικός τραγουδιστής και ασυμβίβαστος ποιητής συγκλόνισε τους θαυμαστές του δημοφιλούς συγκροτήματος όταν βρέθηκε νεκρός στην μπανιέρα του διαμερίσματός του σε ηλικία 27 ετών.

Δεδομένου ότι ποτέ δεν έγινε νεκροψία, το μυστήριο για τις συνθήκες του τέλους του τροφοδότησε μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας.

Το νεκροταφείο του Περ Λασέζ στο Παρίσι φιλοξενεί τα φαντάσματα και άλλων διασήμων, όπως ο Μαρσέλ Προυστ και ο Όσκαρ Ουάιλντ. Λίγοι όμως συνεχίζουν να προσελκύουν τόσο κόσμο όσος συρρέει στην επιτύμβια στήλη του Μόρισον, την οποία ανέγειρε ο πατέρας του τη δεκαετία του 1990 και στην οποία αναγράφεται: «Τζέιμς Ντάγκλας Μόρισον, 1943-1971. Κατά τον Δαίμονα Εαυτού».

Δύο από τα υπόλοιπα μέλη των Doors, ο κιθαρίστας Ρόμπι Κρίγκερ και ο κιμπορντίστας Ρέι Μάνζαρεκ, θα τιμήσουν σήμερα τη μνήμη του με μια συναυλία στο κλαμπ Bataclan, που έχει ήδη πουλήσει όλα τα εισιτήρια.
Ο καιρός της ψυχεδέλειας και της αμφισβήτησης μπορεί να έχει τελειώσει, ακόμα όμως και παιδιά που γεννήθηκαν μετά τον θάνατο του τραγουδιστή-ποιητή συνεχίζουν να παρασύρονται από τραγούδια όπως τα «Light My Fire», «Riders on the Storm», «People are Strange» και “The End”.

Δείτε το “The End”:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.