Θα του επιστραφεί η εγγύηση αλλά όχι και το διαβατήριό του

Ελεύθερος χωρίς εγγύηση αλλά υπό όρους αφέθηκε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, έπειτα από την ακροαματική διαδικασία στο ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν σήμερα το απόγευμα. Ωστόσο το κατηγορητήριο παραμένει ως έχει και ο κατηγορούμενος Γάλλος πολιτικός παραμένει στην διάθεση του δικαστηρίου, χωρις το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι», αλλά και χωρίς διαβατήριο.

Η 32χρονη καμαριέρα τα «γυρίζει»
Η γυναίκα που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στο Συμβούλιο των Ενόρκων που εξέταζε την υπόθεση αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη την ημέρα των γεγονότων, αναφέρει η εισαγγελία της Νέας Υόρκης σε επιστολής της προς τους συνηγόρους του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ.
Η 32χρονη καμαριέρα είχε δηλώσει στους εισαγγελείς και στους ενόρκους ότι μετά την επίθεση βγήκε στο διάδρομο του 28ου ορόφου του ξενοδοχείου, όπου βρισκόταν η σουίτα του Στρος-Καν, τον περίμενε να φύγει και κατόπιν ενημέρωσε τον προϊστάμενό της για το τι συνέβη.

Έκτοτε όμως «παραδέχτηκε ότι αυτή η εξιστόρηση ήταν ψευδής και ότι μετά το επεισόδιο στη σουίτα 2806 (σ.σ. η σουίτα του Στρος-Καν) καθάρισε ένα γειτονικό δωμάτιο, στη συνέχεια επέστρεψε στη σουίτα 2806 και άρχισε να την καθαρίζει προτού καταγγείλει το περιστατικό στον επόπτη», σημειώνεται στην επιστολή.
Ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς δήλωσε πάντως στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές «θα συνεχίσουν την έρευνά τους» μέχρι να αποκαλύψουν όλα τα γεγονότα.

H απόφαση του δικαστηρίου
«Κατανοώ ότι οι συνθήκες αυτής της υπόθεσης έχουν αλλάξει και συμφωνώ ότι ο κίνδυνος να μην παραβρεθεί στο δικαστήριο έχει υποχωρήσει. Αποφασίζω υπέρ της απελευθέρωσης του κ. Στρος Καν με δική του υπεγγυότητα» είπε ο δικαστής Μάικλ Όμπας.

Τα ταξιδιωτικά έγγραφα του κ. Στρος Καν θα παραμείνουν στην κατοχή των αμερικανικών Αρχών, ωστόσο, του αφαιρέθηκε το ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης και του επεστράφη ακεραια η εγύηση που είχε καταβάλει (ενα εκατομμύριο δολάρια σε μετρητά και 5 εκατομμύρια σε ομολογίες). Η επόμενη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση έχει οριστεί για τις 18 Ιουλίου. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ κατηγορείται για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική κακοποίηση.

Ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης αποφάσισε υπέρ της απελευθέρωσης του κ. Στρος Καν, ενάμιση μήνα αφότου τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε βάρος καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel. Σύμφωνα με τους ανακριτές υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες γύρω από την αξιοπιστία της καμαριέρας, ενώ κρίθηκε ότι υπάρχουν και ανακολουθίες στην ιστορία της.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Στρος-Καν θεάθηκε να βγαίνει από το δικαστήριο χαμογελαστός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αν Σενκλέρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.