Ζώντας… στον κόσμο τους, 292 μέλη του Ερασιτέχνη Ηρακλή επέλεξαν για την ΠΑΕ το αφεντικό που τους αξίζει

Ο Μάκης Ψωμιάδης σε όποια ομάδα και αν έγινε αφεντικό (τύποις αφανής πάντα…) άφησε πίσω του συντρίμμια. Την μπασκετική ΑΕΚ την κατάστρεψε. Την ποδοσφαιρική ΑΕΚ τη ρήμαξε. Τον Εθνικό Πειραιά τον αφάνισε και τον Ακράτητο τον διέλυσε. Την Καβάλα την ενέπλεξε στα ύποπτα (κατά την UEFA) παιχνίδια και κινδυνεύει βάσιμα με υποβιβασμό.
Την ΠΑΕ Πανιώνιος δεν κατάφερε πέρυσι, στο παρά πέντε, να τη βάλει στο χέρι και πρόσφατα _ λίγο προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο με τις στοιχηματικές συμμορίες που στήνουν τα ματς _ ο «Μάκαρος» έφτασε μια ανάσα από το να καθίσει στον σβέρκο της ΠΑΕ Ηρακλής (διά συγχωνεύσως και ΑΦΜ Καβάλας)…
Εσχάτως καταζητείται από την ασφάλεια καθώς έχει διωχθεί (με κακουργηματικές κατηγορίες) ως επικεφαλής της μίας εκ των τριών οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών που δρούσαν στα στημένα, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα.
Αν συλληφθεί κινδυνεύει να βρεθεί σε κάποια φυλακή όπως οι διωκόμενοι ως επικεφαλής των άλλων δύο συμμοριών Αχιλλέας Μπέος (μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου) και Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης).
Το σε βάρος του αποκαλούμενου στην πιάτσα «Μπιγκ Μακ» κατηγορητήριο που συνέταξε η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Πόπη Παπανδρέου είναι καταπέλτης: «Επιδίδεται εξακολουθητικά σε σειρά παράνομων πράξεων…, έχει συγκροτήσει δομημένη ομάδα που επιδιώκει τη διάπραξη κακουργημάτων…, τελεί δωροδοκίες για αλλοίωση αποτελέσματος σε αγώνες».
Κι όμως τον καταζητούμενο Μάκη Ψωμιάδη επέλεξαν 292 από τους 412 ψηφίσαντες στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Ηρακλή για αφεντικό της ΠΑΕ και της ποδοσφαιρικής ομάδας του Γηραιού που έχει υποβιβαστεί εις διπλούν (αρχικά δεν αδειοδοτήθηκε από την ΕΠΟ και εν συνεχεία τιμωρήθηκε για πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες).

Κατά τους περήφανους αυτούς εκπροσώπους του «λαού του Ηρακλή», ο «Μάκαρος» είναι, λέει, ο καταλληλότερος να σώσει τον Γηραιό από τον υποβιβασμό και τα δυσβάσταχτα χρέη (9 εκατ. ευρώ).
Οι εν λόγω οπαδοί του Ηρακλή δεν είναι οι πρώτοι, ούτε οι μόνοι, που κινούνται στη λογική «η ομάδα μας να κερδίζει με κάθε τρόπο και οι άλλοι να πάνε να γ…». Ωστόσο με την απόφαση αυτή εξετέθησαν ανεπανόρθωτα. Προκάλεσαν την κοινωνία. Εδειξαν ότι ζουν… στον κόσμο τους, καθώς ειδικά στην παρούσα φάση οι διωκόμενοι Μάκης Ψωμιάδης και υιός (Σταύρος) δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσουν… Καβάλα στον Γηραιό.
Βέβαια, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος που δείχνει ότι οι 292 οπαδοί του Ηρακλή επέλεξαν το αφεντικό που τους αξίζει. Αν αύριο βρεθεί πίσω από τα σίδερα της φυλακής, να του πηγαίνουν και τα αγαπημένα του πούρα. Ευτυχώς, υπήρξαν και 108 φίλοι του Ηρακλή που σεβάστηκαν την 103χρονη ιστορία του συλλόγου, λέγοντας όχι στην επιλογή Ψωμιάδη.
Δεν έγινε γνωστό αν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή Κώστας Γωγάκος ψήφισε υπέρ ή κατά Ψωμιάδη. Από τη στιγμή όμως που δήλωσε «είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση των φίλων της ομάδας και να κινήσω τις διαδικασίες» χρεώνεται στους φαν του «Μάκαρου».
Από τον ξαφνικό έρωτα οπαδών του Ηρακλή με τον Ψωμιάδη προκύπτει και ένα ερώτημα. Γιατί το αφεντικό της Καβάλας είναι πρόθυμο να εγκαταλείψει μία καλή ομάδα και ένα ήσυχο περιβάλλον για να ασχοληθεί με την ΠΑΕ Ηρακλής η οποία χρωστάει και της Μιχαλούς;
Η απάντηση πρέπει να αναζητηθεί περισότερο σε πολιτικό-δικαστικό επίπεδο. Με τόσους βουλευτές πρόθυμους και ετοιμοπόλεμους να προτάξουν τα στήθη τους για τον Ηρακλή, ο «Μάκαρος» θα πήγαινε με άλλον αέρα στις δίκες με την ΠΑΕ ΑΕΚ για υπεξαίρεση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Πιθανόν και στο ραντεβού με τον 9ο ειδικό ανακριτή κ. Γιώργο Κασίμη για την υπόθεση με τα στημένα _ αν τελικά παρουσιαστεί να απολογηθεί ο «Μπιγκ Μακ», καθώς ήδη ο γιος του Σταύρος Ψωμιάδης (επίσης κατηγορούμενος) έπαψε να κρατείται με εγγύηση 800.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.