Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

New York Times: Καταρρέουν οι κατηγορίες εναντίον του Στρος Καν

Ιούλιος 1st, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η καμαριέρα έχει πει ψέματα κατ’ επανάληψη, λένε ανακριτικές πηγές

Λίγες ημέρες μετά τη διαδοχή στην ηγεσία του ΔΝΤ και μόλις λίγες ώρες προτού οΝτομινίκ Στρος-Καν επανεμφανιστεί στο δικαστήριο, δημοσίευμα των «New York Times» υποστηρίζει ότι το κατηγορητήριο εναντίον του βρίσκεται υπό κατάρρευση, καθώς οι ανακριτές έχουν σοβαρές αμφιβολίες για την ιστορία της καμαριέρας.
Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες από την πλευρά των ανακριτών, σύμφωνα με τις οποίες τα όσα υποστηρίζει η καμαριέρα παρουσιάζουν ανακολουθίες.

Αν και υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπήρξε σεξουαλική πράξη μεταξύ του Στρος-Καν και της καμαριέρας, η γυναίκα δεν φαίνεται να πείθει τελικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το γεγονός στη σουίτα του ξενοδοχείου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «New York Times», από την ημέρα που έκανε την καταγγελία στις 14 Μαΐου μέχρι σήμερα, η καμαριέρα έχει κατ’ επανάληψη περιπέσει σε αντιφάσεις.

Κατόπιν αυτών, οι εισαγγελείς στην υπόθεση συναντήθηκαν με τους δικηγόρους του Ντομινίκ Στρος-Καν και τους εξήγησαν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.
Βάσει αυτών, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαβουλεύσεις, για το εάν θα πρέπει οι κατηγορίες εναντίον του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ να αποσυρθούν.

Αν και δεν έχουν δοθεί πολλά στοιχεία στη δημοσιότητα, πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων οι εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία της καμαριέρας με έναν άνδρα, με τον οποίο συζητά τα πιθανά οφέλη που θα είχε η ίδια εάν προχωρούσε με τις καταγγελίες εναντίον του Στρος Καν.
Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε εντός ενός 24ωρου από τα γεγονότα στη σουίτα του ξενοδοχείου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας με τον οποίο συνομιλεί έχει συλληφθεί δύο φορές με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών.
Ο Στρος-Καν θα εμφανιστεί την Παρασκευή στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Μανχάταν, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την ελάφρυνση των όρων υπό τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος.

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 1st, 2011 at 09:12 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply