Θα προσληφθούν 2.700 στην ΕΛ.ΑΣ, 800 στην Πυροσβεστική και 587 στο Λιμενικό Σώμα

Αντίστροφη μέτρηση για την πρόσληψη περίπου τεσσάρων χιλιάδων ατόμων σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό μετά την σχετική απόφαση της επιτροπής του Υπουργικού Συμβουλίου που εκδόθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου.Το έγγραφο υπογράφουν τα μέλη της επιτροπής που απαρτίζεται από τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Δημήτριο Ρέππα και τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης κ. Σωτήριο Λύτρα.
Σημειώνεται πως η εισαγωγή στις Σχολές της Αστυνομίας γίνεται με το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων (με εξαίρεση τους Ειδικούς Φρουρούς και τους αξιωματικούς ειδικών καθηκόντων) ενώ για την Πυροσβεστική και το Λιμενικό Σώμα γίνεται προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων και ακολουθούνται άλλες διαδικασίες για την πρόσληψη του προσωπικού.
Ειδικότερα εγκρίθηκε η διαδικασία κάλυψης 1.500 κενών οργανικών θέσεων στην ΕΛ.ΑΣ. ως εξής: 1.300 δόκιμοι αστυφύλακες, 100 δόκιμοι υπαστυνόμοι και 100 αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων. Παράλληλα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 1.200 Ειδικών Φρουρών με πενταετή θητεία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την 31-12-2011.
Για την Πυροσβεστική εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η προκήρυξη για την πρόσληψη 800 ατόμων (750 για την Σχολή Πυροσβεστών και 50 για την Πυροσβεστική Ακαδημία). Και σε αυτή την περίπτωση η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2011.
Υπενθυμίζεται πως εκκρεμεί η προκήρυξη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πρόσληψη 4.000 εποχικών και συμβασιούχων πυροσβεστών οι οποίοι θα μετονομαστούν σε «πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης».
Για το Λιμενικό θα προκηρυχθούν 587 προσλήψεις ως εξής: Δόκιμοι Σημαιοφόροι 60, Ανθυποπλοίαρχοι τεχνικοί 40, Ανθυποπλοίαρχοι Οικονομικών 5, Ανθυποπλοίαρχος ιατρός 1, δόκιμοι Υπαξιωματικοί 181 και δόκιμοι Λιμενοφύλακες 300. Για τους τελευταίους η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί μετά την 31 Δεκεμβρίου 2011.

Διονύσης Βυθούλκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.