Ρώσος επιστήμονας υποστηρίζει ότι σύντομα θα έρθουμε σε επαφή με εξωγήινους

Ένας από τους πιο διακεκριμένους Ρώσους επιστήμονες εκτιμά ότι είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να έρθουμε σε επαφή με εξωγήινους. Ο Αντρέι Φινκελστάιν, διευθυντής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Αστρονομίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, υποστηρίζει ότι θα επιβεβαιωθεί η ύπαρξη όχι απλά εξωγήινης ζωής αλλά εξωγήινου πολιτισμού μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

«Μας μοιάζουν αλλά έχουν διαφορετικά χρώματα δέρματος»
Μιλώντας σε διεθνές συνέδριο με αντικείμενο την έρευνα για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής ο ρώσος αστρονόμος ανέφερε ότι το 10% των πλανητών που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα να βρίσκονται σε τροχιά γύρω από κάποιο άστρο στον γαλαξία μας έχουν χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά της Γης. Σύμφωνα με τον Φινκελστάιν σε όποιους από αυτούς τους πλανήτες υπάρχει νερό σε υγρή μορφή τότε υπάρχει σίγουρα και ζωή.

«Η δημιουργία της ζωής είναι το ίδιο αναπόφευκτη στο Σύμπαν όσο και η δημιουργία των θεμελιωδών στοιχείων και σωματιδίων όπως τα άτομα. Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες και θα την βρούμε μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Μέχρι σήμερα εμείς προσπαθούμε να εντοπίσουμε τα μηνύματα και ίχνη εξωγήινων ενώ μπορεί να συμβαίνει το αντίθετο και τελικά να μας εντοπίσουν αυτοί. Πιθανότατα η όψη τους θα είναι ανάλογη με την δική μας, θα διαθέτουν δηλαδή δύο πόδια, δύο χέρια και ένα κεφάλι. Σε αυτό που θα διαφέρουμε ίσως θα είναι στο ότι θα διαθέτουν χρώμα δέρματος διαφορετικό από των ανθρώπων» ανέφερε ρώσος επιστήμονας στο συνέδριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.