Η κρατική τηλεόραση αντικρούει τις φήμες περί κρισιμότητας της υγείας του ηγέτη της Βενεζουέλας

Η κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας, απαντώντας στις φήμες που ήθελαν «εξαφανισμένο» τον πρόεδρο της χώρας, Ούγκο Τσάβες μετά την επέμβαση στην οποία επεβλήθη, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό καθώς και ένα βίντεο που τον δείχνει να συνομιλεί με τον πρώην ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο.

Στο οπτικό ντοκουμέντο, για το οποίο δεν έχει καταστεί σαφές πότε ακριβώς τραβήχτηκε, φαίνεται ένας φανερά ευδιάθετος Τσάβες να συνομιλεί και να αστειεύεται με το φίλο του, Φιντέλ, χωρίς ωστόσο να ακούγεται ήχος ώστε να αποκαλυφθεί τι λένε μεταξύ τους οι δύο αντρες.
Ο 56χρονος πρόεδρος αναχώρησε από το Καράκας την 5η Ιουνίου, πραγματοποιώντας επίσημες επισκέψεις στη Βραζιλία και στον Ισημερινό, προτού φθάσει στην Κούβα και υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί ένα απόστημα στην πύελο.
Ωστόσο, οι τρεις εβδομάδες απουσίας του ηγέτη της Βενεζουέλας είχαν προκαλέσει ένα κύμα φημών και έντονης ανησυχίας στη χώρα ότι η υγεία του δεν βρίσκεται και στην καλύτερή της κατάσταση. 

Μάλιστα, η εφημερίδα «El Nuevo Herald» που εκδίδεται στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, έγραψε ότι ο πρόεδρος βρίσκεται «όχι στα πρόθυρα του θανάτου, αλλά σίγουρα σε κρίσιμη κατάσταση», αποδίδοντας την πληροφορία σε μια απόρρητη πηγή των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Δείτε τo βίντεο που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας:
Κ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.