Την έμμεση αποδοκιμασία του προέδρου της Βουλής αλλά και του έτερου αντιπροέδρου της κυβέρνησης εισέπραξε ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος επικαλούμενος το παράδειγμα της Αργεντινής μίλησε για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας κι έκανε λόγο για τανκς και νεκρούς, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.
Μιλώντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο Φίλιππος Πετσάλνικος τόνισε πως η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ Αργεντινή και χαρακτήρισε άσκοπες τις συζητήσεις επιστροφής στο παρελθόν, διατυπώνοντας με νόημα την εκτίμησή του πως όλοι οι συνάδελφοί του στην αίθουσα θα συμφωνούν σε αυτό.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσυπέγραψε τη δήλωση του προέδρου της Βουλής και ζήτησε να κλείσουν αυτές οι συζητήσεις και να μην υπάρχει αιχμαλωσία σε μια λογική του παρελθόντος.

Έξαλλοι με τον Θόδωρο Πάγκαλο είναι αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, χτες, στο καφενείο της Βουλής, ο Μίμης Ανδρουλάκης, σε έντονο ύφος και χτυπώντας τα χέρια στο τραπέζι είπε στον στο γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχο: “Αν δεν τον διώξετε τώρα, δε θα ψηφίσει κανένας το Μεσοπρόθεσμο”.

Δίπλα στον Μίμη Ανδρουλάκη βρέθηκαν η Αννα Νταλάρα, η Χρύσα Αράπογλου και Τόνια Αντωνίου, οι οποίοι κάλεσαν τον κ. Έξαρχο να πει στον πρωθυπουργό “να τον ανακαλέσει στην τάξη”.

Ενδεικτική της αμηχανίας που έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση με τα όσα είπε ο Θ. Πάγκαλος είναι η τοποθέτηση που έκανε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο press room. “Δεν χρειάζονται -είπε ο κ. Μόσιαλος- τέτοιες προσεγγίσεις. Σε ό,τι αφορά το τι θα συμβεί αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο εμείς εκτιμούμε ότι θα ψηφιστεί από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας”.

“Δεν μιλά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τανκς ειδικά σε μια χώρα που έχει περάσει δικτατορία 7 χρόνια. Θα πρέπει οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί” είπε χτες στη Βουλή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης από τη ΝΔ, ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης σχολίασε: “Δεν έχουμε προχωρήσει πολύ παό το 74 και μετά. Από το Καραμανλής ή τανκς πήγαμε στο ψηφίστε ή τανκς. 35 χρόνια Μεταπολίτευση οποί εξέλιξη στον Κοινοβουλευτισμό. Ίσως εμπνευστήκατε από το Γιαρουζέλσκι που ήταν φίλος σας”.

“Ο ελληνικός λαός έχει ιστορική μνήμη και ξέρει ότι τανκς και νεκρούς σε αυτόν τον τόπο είχαμε μόνο όταν στη διακυβέρνηση του τόπου ήταν οι συνταγματάρχες και όχι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Περιμένω λοιπόν, έστω και την ύστατη ώρα, έστω και τώρα, μια καταγγελία από την πλευρά του κυρίου πρωθυπουργού” τόνισε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.