Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ονομαστική ψηφοφορία και πλειοψηφία 180 βουλευτών

Ιούνιος 28th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν με υψηλούς τόνους στην κυβέρνηση

Διευρυμένη πλειοψηφία για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από 180 βουλευτές, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθασοπούλος, κατέθεσε πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας και αμέσως μετά ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματός του από την συζήτηση και την επιστροφή του κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο κ. Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο λαιμητόμο, ενώ έκανε λόγο για την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης που έχει εξαπολύσει, όπως είπε, «μια πρωτοφανή, βάρβαρη επίθεση ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του ελληνικού λαού και των εργαζομένων».

Ονομαστική ψηφοφορία αλλά και διευρυμένη πλειοψηφία για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣΠαύλος Μαρκάκης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέτει συνειδητά εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα. Ταυτόχρονα επανέλαβε την θέση του κόμματός του για την ανάγκη κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης του ελληνικού λαού με ψέματα. Ακόμα, ο κ. Μαρκάκης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου.

Κατασχετήριο της ελληνικής δημόσιας περιουσίας χαρακτήρισε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το οποίο ντρέπεσαι -όπως είπε- ακόμη και να διαβάσεις όχι να το ψηφίσεις.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να πείσει για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και την αναγκαιότητά του μέσω τρομοκρατικών διλημμάτων, ενώ τόνισε ότι ποτέ άλλοτε στην ελληνική ιστορία δεν έχει συνδυαστεί η αποπληρωμή του χρέους με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Σαφώς υπάρχει ο κίνδυνος χρεοκοπίας είπε ο κ. Τσίπρας τον οποίο η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου φέρνει πιο κοντά.
Για ψευδεπίγραφο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μακροχρόνιας λιτότητας, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφισή του με διευρυμένη πλειοψηφία και προαναγγέλλοντας ότι θα καταθέτει ονομαστικές ψηφοφορίες σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Παράλληλα επέκρινε έντονα τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου κάνοντας λόγο για επικίνδυνη προσπάθεια τρομοκράτησης του ελληνικού λαού. «Μπορεί να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και με εφεδρείες και προς τα δεξιά, αλλά δεν μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα με την κοινωνική σας βάση γιατί μείνατε κοινωνικά γυμνοί», κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση που θα τηρήσει κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, αφήνει η Δημοκρατική Συμμαχία. Ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη θα αποφασίσει ζυγίζοντας και παρακολουθώντας τα δεδομένα μέχρι την τελευταία στιγμή. «Δεν μπορούμε όμως να μην υπογραμμίσουμε ότι η κυβέρνηση ακόμη και σήμερα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τορπιλίσει, να υπονομεύσει και να ακυρώσει κάθε πρόθεση συναίνεσης και υποστήριξης της προσπάθειας της χώρας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης», πρόσθεσε ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος.

This entry was posted on Τρίτη, Ιούνιος 28th, 2011 at 07:28 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply