“Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ”..

Ανακοίνωση από το σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Περιφέρειας Γρεβενών:
Συνάδελφοι οικοδόμοι, μισθωτοί τεχνικοί, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, έλληνες και μετανάστες,
 Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με κάθε μορφή πάλης ενάντια στη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ.
 Για 48 ώρες «νεκρώνουμε» γιαπιά, εργοτάξια, λατομεία, μαρμαράδικα, ξυλουργεία, ξυλουργικά εργοστάσια και κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου των κατασκευών.
 Δίνουμε απάντηση στην κυβέρνηση, την Ε.Ε., το ΔΝΤ, που προσπαθούν με το πιστόλι στον κρόταφο της εργατικής τάξης να την υποτάξουν στο δίλημμα: «Ή ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙ 5η ΔΟΣΗ».
 Τα μασκαριλίκια του ανασχηματισμού της κυβέρνησης με πολυμεταχειρισμένα υλικά για να μειώσει τις αντιστάσεις του κινήματος δεν ξεγελάνε κανένα.
 Δε δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε καμιά κυβέρνηση και πολιτική ανεξάρτητα αν είναι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, εθνικής ενότητας. Όποιο μείγμα πολιτικής και να εφαρμόσουν στα πλαίσια αυτού του συστήματος οι συνέπειες για τη ζωή της εργατικής τάξης θα είναι ολέθριες. ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ.
ΔΙΕΞΟΔΟΣ για τον οικοδόμο, τον άνεργο, τον μεροκαματιάρη και μισθωτό στο χώρο των κατασκευών, δεν είναι ούτε το «πρώτο», ούτε το «δεύτερο μνημόνιο», ούτε το «μεσοπρόθεσμο». Αυτά είναι για τις ανάγκες του κεφαλαίου.
ΔΙΕΞΟΔΟΣ αποτελεί ο ενιαίος δημόσιος κατασκευαστικός φορέας, που θα μελετά, θα σχεδιάζει και θα κατασκευάζει έργα και κατοικίες με βάση τις ανάγκες της εργατικής τάξης και όχι τις ανάγκες του κεφαλαίου.
ΔΙΕΞΟΔΟΣ είναι η άμεση ανακούφιση των ανέργων, με έκτακτο επίδομα 1.400 ευρώ, με αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 1.120 ευρώ, με την κατασκευή σχολείων, νοσοκομείων και άλλων δημόσιων έργων που έχουν ανάγκη τα λαϊκά στρώματα, με το «ξεπάγωμα» των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
ΔΙΕΞΟΔΟΣ είναι να μη φτωχαίνει ο λαός, να μην οδηγηθεί στην εξαθλίωση.
ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δηλώνουμε την απόφασή μας, να αγωνιστούμε για τα συμφέροντα των οικογενειών μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα.
Συνάδελφοι, οι μέχρι τώρα αγώνες μας, έφεραν την κυβέρνηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Τους δυσκολεύουμε, τους βάζουμε μεγάλα εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Τα σενάρια των προηγούμενων ημερών το επιβεβαιώνουν. Αγωνιούν για να εξασφαλίσουν τα κέρδη του κεφαλαίου, για τη σωτηρία του συστήματος της εκμετάλλευσης και καταπίεσης των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η δική μας αγωνία είναι τα συμφέροντα και οι ανάγκες των εργαζομένων.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ με τους νέους αγώνες μας να θέσουμε στόχο την ολοκληρωτική ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και της κυβέρνησης. Να μπούμε με μεγαλύτερη ορμή στον αγώνα για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας στα πλαίσια οργάνωσης της κοινωνίας σε διαφορετική βάση, που έρχεται σε σύγκρουση με το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε σήμερα.
Με αυτή τη γραμμή παλεύουμε ενάντια στα νέα μέτρα και τους ελιγμούς της πλουτοκρατίας και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Η ανακοίνωση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στόχο έχει να κρύψει τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να απενοχοποιήσει την κυβέρνηση με το περιτύλιγμα της «δημοκρατίας», της «συμμετοχής» του λαού στις αποφάσεις και σε τελική ανάλυση να κάνει το λαό συνένοχο στη σφαγή του.
Προτού λοιπόν, μας πουν: «Και σεις οι εργάτες συμφωνήσατε με το εγκληματικό σχέδιο», τους γυρίζουμε πίσω το ραβασάκι της συναίνεσης με τη σημείωση: «Αργά ή γρήγορα οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες, οι φοιτητές, οι γυναίκες, θα επιβάλλουμε το δίκιο μας. Το μέλλον μας θα το καθορίσουμε εμείς με τα δικά μας χέρια».

Συνάδελφοι, τούτες τις ώρες δε χωράει καμία ταλάντευση, κανένας εφησυχασμός για τη θέση που πρέπει να πάρει ο καθένας απέναντι σ΄ αυτή την κατάσταση.
Η σκληρότητα των μέτρων δεν αφήνει περιθώρια για άλλες σκέψεις. Είναι καθήκον μας να βρεθούμε στους αγώνες και να πάρουμε ο καθένας ξεχωριστό μερίδιο ευθύνης για την οργάνωσή τους. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοτάξιο και γιαπί να σημάνει γενικός συναγερμός.
Να μετρήσουμε βήματα στη συσπείρωση δυνάμεων με το πλαίσιο πάλης της Ομοσπονδίας και των συνδικάτων μας.
Να συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά οι διεργασίες που αυτό το διάστημα γίνονται στη συνείδηση χιλιάδων εργαζομένων να συναντηθούν με το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ και να εκφραστούν στην ανάπτυξη των αγώνων. Μέσα από τέτοια δουλειά θα επιταχύνουμε την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος που είναι προϋπόθεση για να αποκτήσει τη δυναμική που απαιτείται για να απαλλαγούμε από την εξουσία των μονοπωλίων .
Συνάδελφοι, είναι ώρα να γυρίσουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ακόμα και τώρα, παρά την απόφαση για 48ωρη απεργία μετά από πίεση των ταξικών συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, προσπαθούν να αθωώσουν την κυβέρνηση και να κρύψουν το χαρακτήρα της επίθεσης που δεχόμαστε. Δηλαδή, την υπονόμευση της απεργίας.
Τσαμπουνάνε το ίδιο τροπάρι με την κυβέρνηση, ότι μας πιέζουν οι δανειστές, ότι δεν γινόταν τόσα χρόνια καλή διαχείριση κλπ. Θέλουν να βοηθήσουν την κυβέρνηση να κερδίσει χρόνο για να μας επιτεθεί με μεγαλύτερη οξύτητα.
Όλα όσα λένε, για το χαρακτήρα των μέτρων, είναι ψέματα. Η αλήθεια είναι μία, τα μέτρα δεν αντιμετωπίζουν ούτε τα χρέη, ούτε τα ελλείμματα. Παίρνονται για να φτιάξουν πιο φθηνούς εργάτες, για να θωρακιστεί και να διευρυνθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.
Οι εργάτες δε χρωστάνε ούτε ένα ευρώ. Τα χρέη αυτοί τα δημιούργησαν και τα φορτώνουν στις πλάτες μας.
Σ΄ αυτή την κατεύθυνση η απόφασή μας είναι:
ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ
ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ – ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ
ΤΑ ΧΡΕΗ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΤΡΙΤΗ 28 & ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ 2011
ΩΡΑ 10:30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΙΟΥΝΗΣ 2011

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.