Νέες διακοπές αναμένονται στην ηλεκτροδότηση από τις 10 το πρωί

Στο μεταξύ, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα της ποσότητας παρεχόμενης ενέργειας που διατίθεται στους καταναλωτές, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.
Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελέως αποτέλεσε επιστολή της Διοίκησης της ΔΕΗ, σύμφωνα με την οποία δεν εφαρμόζεται η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου που όρισε να παραμείνει η παρεχόμενη ισχύς ρεύματος στα επίπεδα της 23ης Ιουνίου.
Το δικαστήριο είχε εκδώσει την Παρασκευή την προσωρινή εντολή του, μετά τη διακοπή για τη Δευτέρα της εκδίκασης της αίτησης της ΔΕΗ για την κήρυξη παράνομης και καταχρηστικής της κινητοποίησης των εργαζομένων στην επιχείρηση.
Σημειώνεται ότι ανεξάρτητα από την απόφαση, την Τρίτη και την Τετάρτη η απεργία στη ΔΕΗ θα συνεχιστεί με την κάλυψη της ΓΣΕΕ που έχει κηρύξει 48ωρη απεργία από κοινού με την ΑΔΕΔΥ.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τις απεργίες και τις διακοπές ρεύματος δήλωσε: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο από πρακτικές που δεν σέβονται όχι μόνον τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά και τους πολίτες που πλήττονται και τελικά αναιρούν τον χαρακτήρα της ΔΕΗ ως επιχείρησης κοινής ωφέλειας».
Οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

Οι ενδεικτικές διακοπές ρεύματος για τη Δευτέρα σε πολλές περιοχές, ανάμεσά τους Γρεβενά Κοζάνη Καστοριά και Φλώρινα:
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔEH 27 IOYNIOY 2011

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.