Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι σταδιακά ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα εξισωθεί στα επίπεδα του 80% του σημερινού ειδικού φόρου.

Αύξηση κατά 5 λεπτά το λίτρο στη λιανική τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου όταν θα ξεκινήσει να διατίθεται στην αγορά εκτιμάται ότι φέρνει η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο συγκεκριμένο καύσιμο. Αυτό προβλέπει το νέο νομοσχέδιο και συγκεκριμένα ορίζει ότι από 21 ευρώ το χιλιόλιτρο που είναι σήμερα ο φόρος, αυξάνεται σε 60 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Μάλιστα το νομοσχέδιο προβλέπει ότι σταδιακά και μέχρι τις 31/12/2013 ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα εξισωθεί στα επίπεδα του 80% του σημερινού ειδικού φόρου του πετρελαίου κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή του θα αυξηθεί σε σημερινές τιμές στα 1,30 ευρώ το λίτρο από 90 λεπτά το λίτρο που είχε κλείσει τον περασμένο Απρίλιο. Η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος πρόκειται να θεσπίσει μηχανισμό επιστροφής του φόρου για τα νοικοκυριά σε περιοχές με χαμηλή θερμοκρασία το χειμώνα και με χαμηλά εισοδήματα.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη αύξηση του φόρου στο φυσικό αέριο, αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ 13% σε 23% για τα προϊόντα εστίασης από την 1/9/2011 και αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καπνά που σημαίνει αύξηση της τιμής των τσιγάρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.