Σκέφτονται μάλιστα να αποκλείσουν και τις προσλήψεις όσων φέρουν τατουάζ σε εμφανές σημείο

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κύπρο η εγκύκλιος του Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Μιχ. Παπαγεωργίου με την οποία όχι μόνον απαγορεύονται οι αστυνομικοί να έχουν τατουάζ, αλλά καλούνται και όσοι έχουν να τα αφαιρέσουν πάραυτα.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι έχουν παρατηρηθεί περιστατικά με τα οποία αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες, έφεραν σε εμφανή σημεία τατουάζ και όλοι αυτοί καλούνται «όπως το συντομότερο δυνατόν να προχωρήσουν στην αφαίρεσή τους» και επιπλέον ζητεί η συγκεκριμένη αυτή εγκύκλιος να τηρηθεί με «θρησκευτική ευλάβεια».
Ο αρχηγός της αστυνομίας καλεί τους αστυνομικούς που φέρουν στολή, αλλά και όσοι βρίσκονται με πολιτική περιβολή «να είναι ντυμένοι καθ΄ όλα άψογα, ώστε να μην δίνεται αφορμή για άσχημα σχόλια από το κοινό, που δεν τιμούν το Αστυνομικό Σώμα». Καλεί μάλιστα την αρμόδια βοηθό αρχηγό Εκπαίδευσης να μελετήσει θέμα τροποποίησης των αστυνομικών διατάξεων, ώστε να εισαχθεί πρόνοια, «όπως αποκλείονται από την πρόσληψη στην Αστυνομία όσοι φέρουν σε εμφανή σημεία τατουάζ».

Οι αστυνομικοί που έχουν τατουάζ αντέδρασαν και αναφέρουν με επιστολές τους σε εφημερίδες ότι είναι δύσκολο και επώδυνο να αφαιρέσουν τα τατουάζ. Σημειώνουν μάλιστα ότι η πιο εύκολη μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ είναι η λεύκανση με λέιζερ, ενώ η αφαίρεση γίνεται με πλαστική εγχείριση, η οποία βεβαίως στοιχίζει.
Σημειώνεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ότι πέρυσι είχε εκδοθεί άλλη εγκύκλιος από αξιωματικό της Αστυνομίας, στην οποία δίνονταν οδηγίες για τον τρόπο… πλυσίματος της στολής των αστυνομικών, μέχρι και τους βαθμούς που θα έμπαινε η πλύση στο πλυντήριο.

Νίκος Χασαπόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.