Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σύνοδος Κορυφής: Το νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου

Ιούνιος 24th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Στο προσχέδιο γίνεται λόγος για κεφάλαια άνω των 100 δισ. ευρώ.

Την εντολή στους υπουργούς Οικονομικών της Ένωσης να επεξεργαστούν τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε στις αρχές Ιουλίου να τεθεί σε εφαρμογή το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα έδωσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Στο προσχέδιο, γνώση του οποίου επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, γίνεται λόγος για συνολικό πρόγραμμα βοήθειας άνω των 110 δισ. ευρώ, με τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών και αποκρατικοποιήσεων.

Οι ιδιώτες «θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο σε εθελοντική βάση» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμάν βαν Ρομπάι μετά τη λήξη των κρίσιμων συναντήσεων το βράδυ της Πέμπτης.
Σημειώνει ότι θα πρέπει να είναι έτοιμο «σε εύλογο χρονικό διάστημα, ωστε να καμφθούν οι όποιοι δισταγμοί του ΔΝΤ» για την εκταμίευση της συνεισφοράς του στην 5η δόση, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί σε χρόνο ώστε η Αθήνα να μπορεί να ικανοποιήσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες τον Ιούλιο.

Στο προσχέδιο αναφέρεται επίσης ότι απαραίτητη προϋπόθεση παραμένει η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ από τη Βουλή πριν από τις 30 Ιουνίου.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που σε επίσημο κείμενο συμπερασμάτων Συνόδου Κορυφής οι «27» καλούν «όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να υποστηρίξουν τους κύριους στόχους του προγράμματος, καθώς η εθνική ενότητα είναι προϋπόθεση για την επιτυχία».

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούνιος 24th, 2011 at 12:33 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply