Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λουκέτο και στην τεχνολογία – Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από το e-shop

Ιούνιος 23rd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Συνολικά οι υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται στα 43 εκατ. ευρώ

Στις αρχές Οκτωβρίου θα εκδικαστεί η αίτηση του ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop για την υπαγωγή του στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 99.
Η εταιρεία αν και μέχρι πρότινος διέψευδε ένα τέτοιο ενδεχόμενο υπέβαλε τη σχετική αίτηση ώστε να προστατευτεί από τις απαιτήσεις των πιστωτών της και θα επιδιώξει στο τρίμηνο της συνδιαλλαγής που θα ακολουθήσει – αν ενταχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα- να έρθει σε συμφωνία με τις τράπεζες και τους προμηθευτές του για την αναδιάρθρωση των χρεών.
Συνολικά οι υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται στα 43 εκατ. ευρώ. Από τη διοίκηση του e-shop αναφέρουν πως η εταιρεία λειτουργεί κανονικά και εκτιμούν πως με την υπαγωγή στο άρθρο 99 η εταιρεία θα μπορέσει να πάρει «ανάσα» (στόχος είναι να υπάρξει για ένα διάστημα μη πληρωμή των τόκων) και να ξεπεράσει τα προβλήματα ρευστότητας.
Το θέμα είναι αν θα συμφωνήσουν οι τράπεζες και οι πιστωτές, κάτι που από τη διοίκηση το θεωρούν πολύ πιθανό γιατί το πλάνο αναδιάρθρωσης που θα παρουσιάσουν «είναι βιώσιμο».
Σήμερα λειτουργούν 58 καταστήματα e-shop ενώ έχουν διακόψει τη λειτουργία τους 12. Την περασμένη χρήση οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 105 εκατ. ευρώ από 128 εκατ. ευρώ το 2009.

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούνιος 23rd, 2011 at 14:52 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply