Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτός είναι ο χάκερ που “έσπασε” τη CIA

Ιούνιος 23rd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Οι Αρχές υποψιάζονται πως ο 19χρονος χάκερ Ράιαν Κλίρι είναι µέλος της οµάδας LulzSec. “Μπορεί και να αυτοκτονήσει αν του πάρουν το υπολογιστή από μπροστά του”, λέει η μητέρα του.

Έναν νέο ήρωα βρήκαν οι απανταχού χάκερ στο πρόσωπο του 19χρονου Βρετανού Ράιαν Κλίρι, ο οποίος κατάφερε από το δωµάτιό του στο πατρικό του σπίτι, στο Εσεξ, να εισβάλει στα άδυτα των ιστοσελίδων της CIA και του αµερικανικού Κογκρέσου.Το νέο παιδί-θαύµα του χάκινγκ συνελήφθη έπειτα από συντονισµένες ενέργειες της βρετανικής Σκότλαντ Γιαρντ και του αµερικανικού FBI και τώρα βρίσκεται αντιµέτωπο µε το ενδεχόµενο έκδοσής του στις ΗΠΑ κατηγορούµενος για σωρεία αδικηµάτων.

Ο 19χρονος Ράιαν συνελήφθη στο «βασίλειό» του από το οποίο έβγαινε «µόνο για να πάει στην τουαλέτα», όπως δήλωσε η µητέρα του στα βρετανικά µέσα ενηµέρωσης. Η έφοδος της Αστυνοµίας ήταν το αποτέλεσµα πολύµηνης παρακολούθησης στον κυβερνοχώρο από βρετανούς και αµερικανούς ειδικούς στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήµατος.

Η 44χρονη µητέρα του περιέγραψε ένα αγοραφοβικό παιδί που «ζει τη ζωή του συνεχώς συνδεδεµένο στο ∆ιαδίκτυο», πάσχει από συναισθηµατικές διαταραχές και έχει να περάσει την πόρτα του σπιτιού του τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Οι γιατροί είχαν διαγνώσει σύνδροµο διάσπασης προσοχής – υπερκινητικότητας (ADHD), αλλά ο Ράιαν αποβλήθηκε από το ειδικό σχολείο στο οποίο είχε εγγραφεί.

O Ryan  σε μικρή ηλικία. ΦΩΤΟ DAILY MAILO Ryan σε μικρή ηλικία.

Οι Αρχές πάντως δίνουν µια κάπως διαφορετική εικόνα για τον βρετανό χάκερ. Για τον ερηµίτη Ράιαν υπάρχουν υποψίες ότι ήταν ένα από τα εξέχοντα µέλη της οµάδας χάκερ LulzSec, η οποία βαρύνεται µε την παραβίαση των ιστοσελίδων των παιχνιδοµηχανών Nintendo αλλά και του Εθνικού Συστήµατος Υγείας. Οι Αρχές ερευνούν στον υπολογιστή του ίχνη επίθεσης και στην ιστοσελίδα της Sony, από την οποία είχαν υποκλαπεί προσωπικά στοιχεία πελατών. Στο στόχαστρό του είχαν µπει επίσης η βρετανική Υπηρεσία ∆ίωξης Οργανωµένου Εγκλήµατος αλλά και η ∆ιεθνής Οµοσπονδία της Πορνογραφικής Βιοµηχανίας.

Ο Ράιαν Κλίρι ζούσε µε τη µητέρα του στο Γουίκφορντ, µια πόλη 30.000 κατοίκων που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιοµέτρων από το Λονδίνο. Οι Αρχές απηύθυναν πέντε κατηγορίες στον 19χρονο χάκερ, οι οποίες επισύρουν ποινή κάθειρξης πολλών ετών.
Ενδεχοµένως, όµως, να άνοιξε ένας νέος επαγγελµατικός δρόµος για τον Ράιαν.

«Daily Mail»  και «Τα Νεα»

 

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούνιος 23rd, 2011 at 13:01 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΝΕΟΙ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply