Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημοσκόπηση GPO: Aρνητικές οι απόψεις για τον ανασχηματισμό

Ιούνιος 22nd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Προβάδισμα στη ΝΔ

Σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα προηγείται η ΝΔ στην τελευταία δημοσκόπηση της GPO, που παρουσιάστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο του Mega. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,0%, έναντι 20,1% του ΠαΣοΚ. Στην προηγούμενη μέτρηση, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 20,2% για την ΝΔ και 21,9% για το ΠαΣοΚ.
Τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων στην τελευταία μέτρηση της GPO είναι: ΚΚΕ 9,2%, ΛΑΟΣ 6,5%, ΣΥΡΙΖΑ 4%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,1%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,0%, Δημοκρατική Αριστερά 3% και Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών 2,2%. Τα ποσοστά για «Άλλο/Λευκό/Ακυρο/Αποχή», είναι 19,1% ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν 10,8%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται από τους ερωτηθέντες ο κ. Γ. Παπανδρέου με ποσοστό 32,1% (έναντι 31,3% της προηγούμενης μέτρησης), ενώ ο κ.Αντ. Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 27,1% (έναντι 24,1% της προηγούμενης δημοσκόπησης της ίδιας εταιρείας). Το 55% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι για να αντιμετωπιστεί η κρίση πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση τουλάχιστον από τα δύο μεγάλα κόμματα.
Οι απόψεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης είναι κατά 58,8% αρνητικές και μάλλον αρνητικές και κατά 40% θετικές και μάλλον θετικές.

Θετικές είναι γνώμες για τον κ. Ε. Βενιζέλο ως υπουργό Οικονομικών, με συντριπτικά ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ, που ξεπερνούν το 83%. Παρά ταύτα, σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει περιθώρια να αλλάξει την οικονομική πολιτική, ενώ το 40,3% εκτιμά πως υπάρχουν αυτά τα περιθώρια.

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούνιος 22nd, 2011 at 10:14 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply