Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ζητούν οι πολίτες

Ιούνιος 20th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Την ακτινογραφία των Αγανακτισμένων της Πλατείας Συντάγματος προσπάθησε να αποτυπώσει δημοσκόπηση της Kappa Research για λογαριασμό της εφημερίδας Το Βήμα, εκεί όπου… «αποκαλύφθηκε» πως οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν πρώην οπαδοί του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη στην Πλατεία Συντάγματος σε δείγμα 643 ατόμων, το 22,7% δηλώνουν οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, 14,2% οπαδοί της ΝΔ και το 21,2% δηλώνουν πως δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα.
Στην πλειονότητά τους είναι 25-34 ετών (25,3%) και 35-49 ετών (27,4%), ιδιωτικοί υπάλληλοι (23,8%), δημόσιοι υπάλληλοι (13,7%), ελεύθεροι επαγγελματίες (13,2%), συνταξιούχοι (14,6%), φοιτητές (12,9%) και άνεργοι (13,7%).

Από τους συμμετέχοντες, το 15,6% δηλώνει πως πηγαίνει κάθε ημέρα, το 27.8% σχεδόν κάθε ημέρα και το 34,2% μια με δύο φορές την εβδομάδα.

‘Ενα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 83,8% των ερωτηθέντων της Πλατείας Συντάγματος δηλώνει ότι πρέπει να καταψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, ενώ το 88,7% επιδοκιμάζουν… τις αποδοκιμασίες εναντίων των βουλευτών.

Όσοι έχουν κατέβει στην πλατεία Συντάγματος πάνω από μία φορά πιστεύουν ότι αυτού του τύπου η διαμαρτυρία μπορεί να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά και να επιτύχει αποτελέσματα.
Για την πορεία του κινήματος των «Αγανακτισμένων» δηλώνει «πολύ» και «αρκετά αισιόδοξο» το 77,9% των ερωτηθέντων.

Η πιο «ρεαλιστική» πανελλαδική δημοσκόπηση
Ταυτόχρονα όμως με την δημοσκόπηση στην Πλατεία Συντάγματος, η Κάπα Research διενήργησε πανελλαδική δημοσκόπηση σε 1208 άτομα, τα αποτελέσματα της οποίας ήταν λίγο πιο ρεαλιστικά.
Οι ομοιότητες υπάρχουν ως προς τις αποδοκιμασίες των βουλευτών όπου οι πολίτες συμφωνούν με τους αγανακτισμένους, καθώς το 82,3% επιδοκιμάζει και αυτοί με τη σειρά τους τις αποδοκιμασίες.

Ωστόσο, στην πανελλαδική δημοσκόπηση, μόλις το 4,3% έχει κατέβει ως «Αγανακτισμένο» στην Πλατεία Συντάγματος, αφού το 53,9% δηλώνει «καθόλου» και «σχεδόν καθόλου αισιόδοξο» για την πορεία του κινήματος.
Μάλιστα το 54% των πολιτών δηλώνει ότι δεν έχει πάει ποτέ!
Ως προς το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, στην Πανελλαδική δημοσκόπηση, το ποσοστό αυτών που θέλουν νακαταψηφιστεί πέφτει στο 47,5%, ενώ την υπερψήφιση του ζητά το 34,8%.

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούνιος 20th, 2011 at 10:14 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply