Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», λέει ο δήμαρχος του Λονδίνου

Ιούνιος 20th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Καλεί τη Βρετανία να αρνηθεί τη συμμετοχή στη διάσωση της χώρας μας

Ο συντηρητικός δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, θεωρεί ότι η Βρετανία θα έπρεπε να αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή σε μια «δεύτερη ελληνική διάσωση» και να αφήσει τη χώρα μας να χρεοκοπήσει και να επιστρέψει στη δραχμή.
Ο κ. Τζόνσον κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, Τζορτζ Οσμπορν, ο οποίος θα συμμετέχει στις συζητήσεις για την «ελληνική σωτηρία», να μην εμπλακεί στο νέο πακέτο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που συμφωνήθηκε πέρσι για ένα δεύτερο «bailout» της ελληνικής οικονομίας.
«Όσο το συντομότερο η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, τόσο το καλύτερο για όλες τις χώρες που βρίσκονται μέσα σε αυτή», τονίζει ο βρετανός δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι «αν πριν από μερικά χρονια μας έλεγαν ότι μια χώρα θα αποχωρούσε από το ευρώ, θα μας φαινόταν παρανοϊκό, αλλά πλέον κάτι τέτοιο φαντάζει πιθανό. Η Ελλάδα θα πρέπει στο μελλον να διαμορφώσει μια νέα οικονομική ταυτότητα με βάση το παλιό της νόμισμα, τη δραχμή».
Η Βρετανία, ως μη μέλος της ευρωζώνης, δεν συμμετείχε στο πρώτο πακέτο οικονομικής βοήθειας της χώρας μας. «Η Βρετανία δεν θέλει να συμμετέχει στην οικονομική σωτηρία της Ελλάδας και για τον λόγο αυτόν προτείνει μια λύση: η Ελλάδα να κηρύξει χρεοκοπία, ώστε να σβηστούν πολλά από τα χρέη της», καταλήγει ο κ. Τζόνσον.

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούνιος 20th, 2011 at 11:34 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply