Άρθρο του Νίκου Παγιατάκη

Μετά την δημοσιοποίηση των άρθρων σχετικά με την λαϊκή αγορά στην πόλη των Γρεβενων. «Είμαστε ανήσυχοι από πληροφορίες που κάνουν λόγο για τον «έλεγχο» των δημοσιογράφων της grevena!N. Άθλια, άνδρα και …θρασύδειλα υποκείμενα που «υποκινούνται» από προσωπικά συμφέροντα  ή… από κύκλους μικροσυμφερόντων  θέλουν απλά να πλήξουν την εφημερίδα grevena!N να τρομοκρατήσουν και τελικά να φιμώσουν την ελεύθερη έκφραση.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας για την προστασία της δημοκρατίας, των θεσμών και της ελευθεροτυπίας. Η πρόκληση αυτή έρχεται να υπενθυμίσει για ακόμα μια φορά, την ανάγκη καταδίκης τέτοιων φαινομένων από όλους, πριν οδηγήσουν σε δραματικότερα αποτελέσματα.
Οι πράξεις αυτές δεν πρόκειται να κάμψουν ούτε κατ’ ελάχιστον το ηθικό και το σθένος όσων επιτελούν τα καθήκοντά τους με ευθυκρισία και θάρρος, πιστοί στις αρχές του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης.
Η ελευθερία του λόγου είναι πανανθρώπινο δικαίωμα και η ελευθερία του Τύπου αποδεικνύει το επίπεδο πολιτισμού σε ένα νομό, σε μια περιοχή, σε μια χώρα. Ο φραστικός προπηλακισμός δημοσιογράφου της ηλεκτρονικής εφημερίδας  grevena!N,  είναι άλλο ένα κομμάτι μιας αλυσίδας γεγονότων, που καταδεικνύει ότι ο πολιτισμός στον νομό μας  νοσεί και η ελευθερία της έκφρασης βρίσκεται υπό διωγμόν.

Εμείς τονίζουμε σε όλους αυτούς που μηχανεύονται διάφορα, ότι τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και μας δίνουν δύναμη.

“Κρίνετε μας όσο αυστηρά θέλετε, το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης είναι απεριόριστο. Απλώς τα δικαιώματα του καθενός επεκτείνονται μέχρις εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου. “Να διαφωνούμε, ναι, να ασκούμε απεριόριστη κριτική, να έχουμε δικαίωμα ελευθερίας λόγου απεριόριστο, όχι όμως απειλές”.

Κανείς δεν πρόκειται να φιμώσει την ελεύθερη φωνή της grevena!N που τολμά να πάει κόντρα στο ρεύμα της διαπλοκής και των συμφερόντων στο νομό Γρεβενων.

Η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει επαρκή μέτρα φύλαξης και προστασίας των λειτουργών του τύπου που -ως εκ των καθηκόντων τους- είναι εκτεθειμένοι σε πολυποίκιλους κινδύνους.

Η κατοχύρωση του πλουραλισμού και της ελευθεροτυπίας είναι υψίστης σημασίας, γιατί μαζί αποτελούν τα θεμέλια της αληθινής δημοκρατίας. Μόνο όταν κάθε άνθρωπος, μέλος μιας κοινωνίας, έχει το δικαίωμα να σκέφτεται ελεύθερα, να εκφράζει τις σκέψεις του και να τις διαδίδει μπορεί το δημοκρατικό πολίτευμα να λειτουργήσει και οι κοινωνίες να προοδεύσουν.

Διευθυντής σύνταξης της grevena!N

Παγιαλάκης Νίκος (geraki)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.