Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αιφνιδιασμός υπουργών, ανασχηματισμός εκπλήξεων

Ιούνιος 16th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Στελέχη της κυβέρνησης εξέφρασαν τη διαφωνία τους για τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού

Σε ιδιαιτέρως βαρύ κλίμα θα πραγματοποιήσει τον ανασχηματισμό που προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, έπειτα από το πολύωρο θρίλερ με το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης από κοινού με τη ΝΔ.
Οι υπουργοί έπεφταν από αιφνιδιασμό σε αιφνιδιασμό, αδυνατώντας να
παρακολουθήσουν και να εξηγήσουν τις εξελίξεις, εκφράζοντας ανοιχτά αλλά όχι δημόσια τη διαφωνία τους για τους χειρισμούς που έγιναν και τη δυσφορία τους για το κλίμα που διαμορφωνόταν.

Είναι ενδεικτική η φράση ενός κορυφαίου υπουργού έπειτα από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού «είμαι στα χαμένα, τι νόημα είχε αυτό που έγινε;».
Την Τρίτη το βράδυ έγινε σύσκεψη στο Καστρί όπου αποφασίστηκε να προχωρήσει ο κ. Παπανδρέου σε ανασχηματισμό άμεσα προκειμένου να αντιστραφεί το κακό κλίμα για την κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα της σύσκεψης αυτής το πληροφορήθηκαν και άλλοι υπουργοί, οπότε έπεσαν από τα σύννεφα όταν άκουσαν τα περί συγκυβέρνησης με τη ΝΔ.

Όλοι ανέμεναν τις εξελίξεις, οι οποίες έπειτα από καθυστέρηση ωρών, πήραν ξανά μια νέα τροπή. Στο μεταξύ όμως ορισμένοι υπουργοί, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στον κ. Παπανδρέου, του επισήμαναν με μεγάλη ένταση ότι τον στηρίζουν σε κάθε απόφαση του αλλά διαφωνούν με οποιοδήποτε σχήμα που θα τον απομακρύνει από την πρωθυπουργία.
Χθες βράδυ, ο κ. Παπανδρέου στο διάγγελμα του έθεσε τέλος στην εκκρεμότητα για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης με συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων, και προανήγγειλε ανασχηματισμό.

Στα υπουργικά γραφεία επικρατεί αναστάτωση, το ίδιο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Πολλά στελέχη εκφράζουν την άποψη ότι αυτή τη στιγμή απαιτούνται γενναίες αποφάσεις και μια κυβέρνηση αποφασισμένη και ικανή να υλοποιήσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και όλες τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.
Ηδη ορισμένοι από τους υπουργούς που στήριξαν εξ αρχής την προσπάθεια έλεγαν σε ιδιωτικές συζητήσεις τους ότι αυτή τη φορά θα συζητήσουν με τον κ. Παπανδρέου το συνολικό κυβερνητικό σχήμα και όχι μόνο το υπουργείο που θα τους προσφερθεί. Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου υπήρχαν διαρροές που μιλούσαν για ριζοσπαστικές κινήσεις, εκπλήξεις και μεγάλες ανατροπές.

Δήμητρα Κρουστάλλη

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούνιος 16th, 2011 at 08:04 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply