ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ-ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ

Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη καθιερώθηκε η 14η Ιουνίου, από την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας το 2005 και θα εορταστεί για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο, όχι πανηγυρίζοντας αλλά τιμώντας τον Αλτρουιστή Εθελοντή Αιμοδότη.
Φέτος 2011 ¨Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού¨, ΛΕΝΕ…, έτος εθελοντισμού στα λόγια, μέσα σε πολυτελή γραφεία και ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ επί χάρτου, η Ευρώπη δοξάζει για άλλη μια φορά με εγκεφαλική αποτελεσματικότητα τις κοινές δράσεις της κοινωνίας των πολιτών της Ενωμένης Ευρώπης. Πόσοι άραγε Έλληνες ενημερώθηκαν ή συμμετείχαν σε κάποια δράση του ¨Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού¨; Έτσι ευτελίζονται έννοιες και αξίες και οδηγούνται στη απαξίωση.
Εμείς πάντως οι Εθελοντές Αιμοδότες τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη με το μήνυμα ¨ΕΛΛΑΔΑ – ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΣΕ ΑΙΜΑ¨ διοργανώνοντας Πανελλαδικά εκδηλώσεις. Οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών κάνουν μια προσπάθεια να περάσουν το μήνυμα της προσφοράς Ζωής στους Νέους μέσα από τις επιτροπές Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών που δημιούργησαν.
Χρειαζόμαστε κάθε έναν από αυτούς, αλλά χρειαζόμαστε και πολλούς ακόμα ανθρώπους να συντρέξουν για να δώσουν χωρίς κόπο ένα μικρό κομμάτι του χρόνου τους, ένα μικρό κομμάτι του εαυτού τους, που το σώμα τους θα αναπληρώσει γρήγορα, αλλά είναι ανεκτίμητο και αναντικατάστατο κομμάτι βοήθειας για τον λήπτη, τον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Πολλοί άνθρωποι λένε απλά πως δεν γνωρίζουν τις ανάγκες μας για αίμα. Σκοπός μας είναι να ενωθούμε και να συνεργαστούμε με όποιον χρειάζεται και να κάνουμε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να διαδώσουμε το ελπιδοφόρο μήνυμα πως κάθε υγιής άνθρωπος μπορεί και πρέπει να γίνει αιμοδότης και να σώζει ζωές. Το σχέδιο δράσης μας αποσκοπεί σε αυτό και είμαστε αισιόδοξοι πως οι ελπίδες και οι προσπάθειές μας δε θα προδοθούν.
Ραντεβού να τιμήσουμε την “Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη” και τον απλό Πολίτη Εθελοντή Αιμοδότη την Τρίτη 14 Ιουνίου 2011 στην εκδήλωση με τίτλο “ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ” Ένα Karaoke Concert στο “Υπαίθριο Θέατρο” του Δήμου Κοζάνης.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διάδοση της ιδέας του Εθελοντισμού και της Δωρεάς της ζωής μέσα από την κοινωνικοποίηση και τη συνύπαρξη νέων ανθρώπων, να φέρει τον Κόσμο ένα βήμα πιο κοντά στην αυτάρκεια, στο 100 τις εκατό της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Ένας δεν φτάνει. – χρειάζονται πολλοί.
Κάθε σπίτι και ένας Τακτικός Εθελοντής Αιμοδότης.
Όλοι μαζί να δώσουμε λίγο Αίμα ακόμα.
Όλοι μαζί να δώσουμε Ελπίδα στη Ζωή.
Όλοι μαζί για ¨ΕΛΛΑΔΑ – ΑΥΤΑΡΚΗ ΣΕ ΑΙΜΑ¨
* (Ανακοινώσεις, πρόγραμμα των επόμενων Αιμοδοσιών – Ενημέρωση για δωρεά Αιμοπεταλίων, Μυελού των Οστών, Ιστών και Οργάνων αλλά και Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Βλαστοκυττάρων), στα γραφεία του συλλόγου μας Νικ. Πλακοπίτη 11, Φαξ-τηλ:.2461038177 κινητό: 6977337561 & www.seakozanis.gr)

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ-ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Κοζάνης “Γέφυρα Ζωής”
Ο πρόεδρος
Θεόδωρος Τσαουσίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.