Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προβάδισμα τεσσάρων μονάδων στη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της public issue

Ιούνιος 12th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Δημοσιεύεται στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Ριζική ανατροπή του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού, με συρρίκνωση της εκλογικής επιρροής των δύο μεγάλων κομμάτων και επτακομματική βουλή καταγράφει το μηνιαίο Βαρόμετρο της Public Issue που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής. Πάντως, η ΝΔ αποκτά για πρώτη φορά προβάδισμα κατά 4% έναντι του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 31% έναντι 27%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 11%, ο ΛΑ.Ο.Σ με 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5%, ενώ η αποχή φτάνει το 38%.
Ένας στους 4 πολίτες πιστεύει πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να εξαντλήσει την 4ετία, ενώ η δημοτικότητα του Γιώργου Παπανδρέου σημειώνει κάμψη. Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, Γιωργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνουν από ένα 23%, με το 55% των πολιτών να δηλώνουν κανένας.

Το 74% εκτιμά πως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ θα μπορούσαν να κυβερνήσουν σωστά τη χώρα, ενώ το 59% απαντά πως στην παρούσα φάση δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι το 82% των πολιτών ειναι δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους, ενώ το 87% εκτιμά πως κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση.
«Η κοινωνική απόρριψη των κομμάτων της διακυβέρνησης και του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού της χώρας οδηγεί πλέον με επιταχυνόμενους ρυθμούς σε μία διογκούμενη κοινωνική κινητοποίηση. Τον τελευταίο μήνα, με βάση τον σχετικό δείκτη του Βαρόμετρου η κοινωνική συμμετοχή σε κάθε είδους εκδηλώσεις και μορφές διαμαρτυρίας υπερδιπλασιάστηκε, από 12% το Μάιο σε 25% τον Ιούνιο. Το ποσοστό αυτό (…) αντιστοιχεί σε 2,2 εκατ. πολίτες» σχολιάζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue Γιάννης Μαυρής στην ανάλυσή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

This entry was posted on Κυριακή, Ιούνιος 12th, 2011 at 08:09 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply