Παραμένει ωστόσο ασαφές εάν σχετίζεται με την επιδημία

Την ώρα που η Γερμανία προσπαθεί ακόμα να βρει την προέλευση της επιδημίας που αναστάτωσε όλη την Ευρώπη, η Ολλανδία αναφέρει ότι ενημερώθηκε από τις ευρωπαϊκές αρχές για ένα διαφορετικό, επίσης παθογόνο, στέλεχος του βακτηρίου E.coli που βρέθηκε σε φύτρα παντζαριού από μια ολλανδική φάρμα.
Οι πωλήσεις του μολυσμένου λαχανικού σταμάτησαν τόσο στην Ολλανδία όσο και στην υπόλοιπη ΕΕ. Παραμένει ασαφές αν το νέο στέλεχος σχετίζεται με την επιδημία από την οποία έχουν νοσήσει σχεδόν 3.000 άτομα και 27 έχουν πεθάνει.

Η ολλανδική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε αργά την Τετάρτη από την ΕΕ, το νέο παθογόνο στέλεχος βρέθηκε σε ολλανδική φύτρα στη γερμανική αγορά. Θετικά βρέθηκαν αργότερα δείγματα των φύτρων που εξετάστηκαν στην Ολλανδία. Το όνομα του παραγωγού δεν δημοσιοποιήθηκε.
Στο μεταξύ, ο απολογισμός της επιδημίας συνεχίζει να αυξάνεται, αν και οι ειδικοί εκτιμούν ότι βρίσκεται πλέον σε ύφεση.
Όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το εθνικό κέντρο ελέγχου νοσημάτων της Γερμανίας, μέχρι το πρωί της Πέμπτης είχαν αναφερθεί ακόμα 160 κρούσματα και ένας θάνατος.
Συνολικά 2.808 άτομα στη Γερμανια εμφάνισαν λοίμωξη από το βακτήριο. Οι 722 από αυτούς παρουσίασαν μια σπάνια επιπλοκή, το αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο που μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη νεφρική βλάβη.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ακόμα 97 άτομα αρρώστησαν σε 12 άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τρία στις ΗΠΑ.
Συνολικά 27 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους – 26 στη Γερμανία και ένας στη Σουηδία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.