Έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον Πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική

Ξεκάθαρο μήνυμα στον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, έστειλε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, θέτοντας ως όρο για συστράτευση την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

«Τέτοια πολιτική, που βαθαίνει την κρίση, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσυπογράψει. Ξέρω ότι η ελληνική κοινωνία ζει με αγωνίες και αβεβαιότητα. Ξέρω ότι οι Έλληνες θέλουν να μείνω όρθιος και να κάνω τις σωστές επιλογές. Ξέρω ότι η συστράτευση πρέπει να δίνει προοπτική και αισιοδοξία» τόνισε με έμφαση ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό και η μόνη συστράτευση που έχει νόημα, είναι για τη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι δεκατρείς μήνες μετά την ψήφιση του Μνημονίου, ο Πρωθυπουργός έκανε σήμερα διάγγελμα, για «να πει τα… ίδια που είχε πει και τότε» και επεσήμανε ότι η πολιτική εκείνη απέτυχε, αλλά συνεχίζει η ίδια συνταγή και η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται στο ίδιο αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης έχει ήδη κριθεί από τα αποτελέσματά της. «Είναι, επίσης, φανερό ότι ο κ. Παπανδρέου δεν κατανόησε τη λογική και τα μέτρα που προτείναμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά και επέκρινε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, σημειώνοντας: «Βάζει νέους φόρους πάνω στους ήδη μεγάλους φόρους, τους φορτώνει στους ίδιους ώμους και νομίζει ότι έτσι κάνει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα».

Η Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση, ότι με την επιλογή της να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα σε ένα μόνο άρθρο, δηλώνει την εκβιαστική της αλαζονεία. Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση, χαρακτηρίζει το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο αποκαλεί νέο μνημόνιο, ως αναξιόπιστο, άδικο και αναποτελεσματικό και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα το ψηφίσει.

«Είναι έμπρακτη ομολογία αποτυχίας της πολιτικής του μνημονίου» αναφέρει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκης και υποστηρίζει ότι η εμμονή της κυβέρνησης να περάσει το νομοσχέδιο με ένα και μοναδικό άρθρο ουσιαστικά δείχνει ότι δεν επιδιώκει τη συναίνεση.

«Γιατί, όπως έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε στο σύνολό του το νομοθέτημα, αλλά θα μπορούσαμε σε κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου να συμφωνήσουμε σε ό,τι είναι καλό και θετικό» τονίζει ο κ. Μιχελάκης και συμπληρώνει: «Το ”όλα ή τίποτα” της κυβέρνησης, η ψήφιση, δηλαδή, του Μεσοπρόθεσμου σε ένα και μόνο άρθρο, όχι μόνο διάθεση συναίνεσης δεν δείχνει, αλλά επιβεβαιώνει τη γνωστή εκβιαστική αλαζονεία της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.