Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στρες στη δουλειά; Πιείτε χυμό ρόδι!

Ιούνιος 8th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Έρευνα βρετανών επιστημόνων αναδεικνύει το γευστικό φρούτο σε κορυφαίο αγχολυτικό

Βρετανοί επιστήμονες θεωρούν πως ο χυμός ροδιού μπορεί να μας βοηθήσει να νικήσουμε το στρες στη δουλειά. Οι επιστήμονες μελέτησαν μια ομάδα εθελοντών, που έπιναν 500ml χυμού ροδιού κάθε μέρα επί δύο εβδομάδες. Στην αρχή και στο τέλος της έρευνας μετρήθηκαν οι σφυγμοί τους ενώ οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν επίσης ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με τη διάθεση και τα συναισθήματά τους για την εργασία τους.
Όπως προέκυψε απ’ τη μελέτη, η οποία, πρέπει να τονιστεί, χρηματοδοτείται από μια εταιρεία χυμών ροδιού, οι χαμηλότεροι σφυγμοί της καρδιάς τους, απόρροια της κατανάλωσης χυμού, τους έκαναν να αισθάνονται πιο ενθουσιώδεις στην εργασία τους.
«Με βάση τα ευρήματά μας, είναι καλό για τους πολυάσχολους εργαζομένους να πίνουν χυμό από ρόδι, για να συμβάλει στην άμβλυνση του εργασιακού στρες και τη διατήρηση της καλής υγείας τους», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Εμάντ Αλ Ντουζαϊλί, του πανεπιστημίου «Κουίν Μάργκαρετ» του Εδιμβούργου.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται επίσης, ότι ο χυμός ροδιού, πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες, χημικές ουσίες που βοηθούν στην εξουδετέρωση επιβλαβών μορίων οξυγόνου – που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων, τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της διαδικασίας γήρανσης.

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούνιος 8th, 2011 at 08:26 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply