Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Άναψε η “Σπίθα”; -Γιάννης Μπουτάρης: Δεν θα περάσει το νταηλίκι του Μίκη

8 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Τον προεδοποιεί ότι θα του κόψει κλήση για κατάληψη της πλατείας Αριστοτέλους

Την ώρα που ο κ. Μίκης Θεοδωράκης απειλεί ότι θα «ανέβει» από σήμερα στη Θεσσαλονίκη και θα καταλάβει την Πλατεία Αριστοτέλους, ο Δήμαρχος κ. Ι. Μπουτάρης τον προειδοποιεί ότι θα
καλέσει τη Δημοτική Αστυνομία για να του κόψει κλήση για παράνομη κατάληψη της πλατείας.
Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Θεοδωράκη και στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά και με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, συνεχίζεται, με τον Δήμαρχο να δηλώνει ότι δεν έχει απαγορεύσει στον κ. Θεοδωράκη να μιλήσει στη συγκεκριμένη πλατεία, αλλά του πρότεινε να μιλήσει σε άλλη, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η Πλατεία Αριστοτέλους θα παραχωρείται μόνον σε ειδικές περιπτώσεις.

Οι διοργανωτές (ορισμένοι μέλη της «Σπίθας») άρχισαν από το πρωί να κατηγορούν τον Δήμαρχο ότι με τη στάση του εξαργυρώνει επιταγές των κομμάτων που στήριξαν την εκλογή του και επιμένουν ότι θα καταλάβουν την πλατεία. Ο Δήμαρχος είπε ότι και οι συγκεντρώσεις που έγιναν προσφάτως στην Πλατεία Αριστοτέλους από οπαδούς του Ηρακλή, αλλά και από το Εργατικό Κέντρο, ήταν και αυτές παράνομες (δεν δόθηκε ποτέ άδεια από τις δημοτικές αρχές) και επιτέθηκε ευθέως στον κ. Θεοδωράκη λέγοντας (μιλώντας στο Mega) : «Δεν θα περάσει το νταηλίκι του Θεοδωράκη, δεν πρόκειται να δώσουμε άδεια για να χρησιμοποιήσει την πλατεία».

Λίγο αργότερα σε συνέντευξή του στον «ΒΗΜΑ FM» ο κ. Μπουτάρης δήλωσε: «Δεν ενοχλούμαι από τις απόψεις του. Γιατί και εμένα δεν μ’ αρέσει το μνημόνιο, αλλά είναι παραπλάνηση αυτά που λένε. Υπάρχει μια απόφαση του Δήμου να δίνεται η Πλατεία Αριστοτέλους μόνο για ήπιου χαρακτήρα εκδηλώσεις. Ο κ. Θεοδωράκης πρέπει να σεβαστεί τις αποφάσεις του Δήμου, όχι εμένα προσωπικά. Και για την άποψή του να φύγει αυτή η κυβέρνηση, δεν με ενδιαφέρει αυτό. Δεν με ενδιαφέρει αν η κυβέρνηση είναι του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. ή του ΚΚΕ. Είναι να καθίσουν οι πολιτικοί και να συμφωνήσουν πώς θα βγούμε από την κρίση. Και εμένα δεν μου αρέσει το μνημόνιο, αλλά τι αντιπροτείνουν όλοι αυτοί;»

Νίκος Χασαπόπουλος

This entry was posted on Τετάρτη, 8 Ιουνίου, 2011 at 17:20 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply