Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Και ο Πάρις Κουκουλόπουλος υπέγραψε την επιστολή των 16 στον Πρωθυπουργό για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

6 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Δείτε όλους τους βουλευτές που υπέγραψαν

Ο βουλευτής της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος είναι μεταξύ των δεκαέξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, με την οποία ζητούν τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για να συζητηθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και να υπάρξει απολογισμός για τον ένα χρόνο του μνημονίου.
Στην επιστολή τους οι 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν:
«Στη σημερινή χωρίς προηγούμενο κρίση οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές. Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης. Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο. Βρισκόμαστε όμως σήμερα ένα χρόνο μετά σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί; Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, Είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός. Είναι ζήτημα πατριωτισμού. Είναι ζήτημα δημοκρατίας. Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας. Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε τη ψήφο των πολιτών.
Παράλληλα, υπάρχει διάχυτη η ανησυχία πως η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου θα γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος; και μάλιστα ως Άρθρο 1. Ανάλογες επιλογές φαίνεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου (αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας). Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορεί να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή.
Για όλους τους παραπάνω λόγους. θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα:
1. Απολογισμός ενός χρόνου μνημονίου
2. Μεσοπρόθεσμο, πρόσθετα μέτρα 2011, αποκρατικοποιήσεις
3. Διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.”
Οι υπογράφοντες βουλευτές
Αντωνίου Τόνια, Σαλαγιάννης Νίκος, Νασιώκας Έκτορας, Γιαννακά Σοφία
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, Καϊλή Εύα, Τζελέπης Μιχάλης, Κουκουλόπουλος Πάρις, Μερεντίτη Αθανασία, Καρτάλης Κώστας, Ρενταρή Όλγα, Ρομπόπουλος Θωμάς, Λιντζέρης Δημήτρης, Γερανίδης Βασίλης, Κουρουμπλής Παναγιώτης και Τόγιας Βασίλης.

ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

This entry was posted on Δευτέρα, 6 Ιουνίου, 2011 at 10:39 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply