Εισηγητής ήταν ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών Θανάσης Χαντάβας

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για την απλοποίηση της αδειοδότησης των τεχνικών, επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων, καθώς και των επιχειρηματικών πάρκων, στο οποίο εισηγητής από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Αθανάσιος Χαντάβας.
Ο κ. Χαντάβας, κατά την εισήγησή του επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου με στόχο την ουσιαστική καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στο «επιχειρείν», με μέτρα που διευκολύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλο τον κύκλο ζωής μιας επιχείρησης».

Ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών υπογράμμισε κατά την ομιλία του ότι είναι αναγκαία η απλοποίηση, ο εκσυγχρονισμός και κωδικοποίηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, που ισχύει τόσο για τις αδειοδοτήσεις των τεχνικών επαγγελμάτων όσο και των επιχειρήσεων, «αν επιθυμούμε να ενθαρρύνουμε τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και επενδύσεις με σκοπό να συμβάλλουμε στην οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το έχει ανάγκη και η οικονομία αλλά και η κοινωνία, καθώς όπως ανέλυσε και στα τρία μέρη του νομοσχεδίου, εισάγονται για πρώτη φορά διατάξεις που αφορούν τόσο στον έλεγχο της διοίκησης όσο και στον έλεγχο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ιδιαίτερη σημασία παρουσιάζει και το τρίτο μέρος του νομοσχεδίου που εισηγήθηκε ο κ. Χαντάβας και αναφέρεται στη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων, καθώς όπως σημείωσε, «έρχεται να αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα που έχουν προκύψει από την έως τώρα άναρχη και σημειακή χωροθέτηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αυξάνοντας το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων και επιβαρύνοντας το περιβάλλον. Η σύσταση και η λειτουργία των επιχειρηματικών πάρκων εξυπηρετεί την περιφερειακή ανάπτυξη, τη βελτίωση των υποδομών, ιδιαίτερα, σε περιοχές που παρουσιάζουν προβλήματα αναπτυξιακής υστέρησης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων πέριξ ή πλησίον των εν λόγω περιοχών.»

Γραφείο Βουλευτή Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.