Η Δανέζικη αστυνομία συνέλαβε 18 ακτιβιστές που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την άντληση πετρελαίου από την Αρκτική

Η αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο 18 μέλη της Greenpeace που επιχείρησαν να ανέβουν σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου στα ανοιχτά της Γροιλανδίας σε μία προσπάθεια να διαμαρτυρηθούν για την άντληση πετρελαίου από την Αρκτική. Η εξέδρα ανήκει στην σκωτσέζικη εταιρεία Cairn Energy, η οποία, όπως αναφέρει το Associated Press, πήρε την άδεια να ανοίξει μέχρι και επτά πηγάδια στις δυτικές ακτές της Γροιλανδίας.
Οι 18 συλληφθέντες, από τη Βρετανία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία και άλλες χώρες μεταφέρθηκαν στη Νούουκ, την πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιοχής υπό δανικό έλεγχο.
Η Greenpeace θεωρεί ότι η Cairn Energy δεν παίρνει αρκετά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος ώστε να αποφευχθούν διαρροές όπως αυτή στον Κόλπο του Μεξικό πέρυσι τον Απρίλιο.
Λόγω της επιχείρησης των ακτιβιστών, η παραγωγή διακόπηκε προσωρινά. Η εταιρεία μάλιστα μήνυσε την Greenpeace για ζημιές που φτάνουν τα τέσσερα εκατομμύρια δολάρια για κάθε ημέρα διακοπής των εργασιών. Η δίκη θα γίνει στην Ολλανδία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.