Η διαβόητη πτήση του Rudolf Hess στην Μεγάλη Βρετανία το 1941 ήταν σε γνώση του Αδόλφου Χίτλερ;

 

Οι ιστορικοί πίστευαν ότι ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ναζιστικού Κόμματος ενεργούσε μόνος του. Όμως ο υπασπιστής του πρόσφατα αποκάλυψε ότι υπάρχουν γεγονότα που υποδηλώνουν το αντίθετο. Ο Hess είχε επιλέξει την ημερομηνία, της πτήσης την 10η Μαΐου του 1941, με τη βοήθεια ενός αστρολόγου, ο οποίος του είπε ότι τα αστέρια θα ήταν υπέρ του, εκείνη την ημέρα! Γύρω στις 6 μ.μ., Rudolf Hess απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Haunstetten κοντά στη βαυαρική πόλη του Augsburg.
Ήταν ένας έμπειρος πιλότος. Πέταξε με το Messerschmitt του κάτω από το Ρήνο ποταμό, σε ολόκληρη την ολλανδική ακτή , τη Βόρεια Θάλασσα, προς τη Σκωτία και, μετά από πέντε ώρες πτήση, έπεσε με αλεξίπτωτο στο έδαφος κοντά στη Γλασκώβη.
Ένας εργάτης τον βρήκε. Είχε διάστρεμμα αστραγάλου.  Εθνοφρουροί τον πήραν στη βάση τους, όπου τους είπε ότι χρειάζεται επειγόντως να μιλήσει με τον Δούκα του Χάμιλτον.
Το επόμενο πρωί ο Hess καθόταν απέναντι από το Βρετανό αριστοκράτη, τον οποία είχε γνωρίσει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936 στο Βερολίνο.
Ο Hess είπε στον Χάμιλτον ότι βρισκόταν σε μια «αποστολή υπέρ της ανθρωπότητας» και ότι ο πόλεμος με τη Μεγάλη Βρετανία θα έπρεπε να τερματιστεί , έστω και αν η Γερμανία θα ήταν αναμφίβολα νικήτρια.

Η πτήση του Hess στη Βρετανία 70 χρόνια πριν έχει παραμείνει ένα από τα μεγάλα μυστήρια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα. Τι ανάγκασε το δεξί χέρι του Φύρερ να διακινδυνεύσει τη ζωή του σε μια ανοιξιάτικη μέρα, όταν 500 γερμανικά βομβαρδιστικά πραγματοποιούσαν την επίθεσή τους στο Λονδίνο; Γιατί έκανε προσφορά ειρήνης στη Μεγάλη Βρετανία σε μια εποχή που ο Χίτλερ ετοιμαζόταν να επιτεθεί στη Σοβιετική Ένωση;
Μέχρι τώρα, οι ιστορικοί είχαν υποθέσει ότι ο Hess ενεργούσε μόνος του. “O Hess ενήργησε χωρίς τη γνώση του Χίτλερ, αλλά στο βάθος πίστευε ότι εκπλήρωνε τις επιθυμίες του», υποστήριζε ο Βρετανός συγγραφέας Ian Kershaw το 2008 στο βιβλίο του, “Χίτλερ: Μια βιογραφία».
Αλλά τώρα ένα αδημοσίευτο έγγραφο για το διαβόητο ταξίδι Hess ρίχνει νέο φως.
Ο ιστορικός Matthias Uhl του Γερμανικού Ιστορικού Ινστιτούτου το ανακάλυψε στη Μόσχα και στο Αρχείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Το έγγραφο συντάχθηκε το Φεβρουάριο του 1948 από έναν άνθρωπο που ήταν στενά συνδεδεμένος με τον Hess: ο υπασπιστής του Karlheinz Pintsch του, ήταν αιχμάλωτος πολέμου από το 1945 ως το 1955.
Ο Pintsch, ένας επιχειρηματίας ο οποίος εντάχθηκε στο Ναζιστικό Κόμμα νωρίς, είχε συνοδεύσει τον Hess στο αεροδρόμιο. Την επόμενη μέρα είχε παραδώσει στον Χίτλερ στο ορεινό καταφύγιο του στο Obersalzberg ένα γράμμα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η επιστολή ξεκινούσε με τη φράση: «Φύρερ μου, όταν λάβετε την επιστολή μου αυτή θα είμαι στην Αγγλία.”
Αντίθετα με την επικρατούσα άποψη, ο Χίτλερ, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Pintsch, δεν έγινε έξαλλος όταν έλαβε την είδηση. Αντιθέτως ήταν πολύ ήρεμος. Ο Pintsch σκέφτηκε ότι ο Φύρερ γνώριζε για τη πτήση του Hess.
Το Βερολίνο είχε διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο για κάποιο χρονικό διάστημα. Η πτήση, γράφει ο Pintsch έγινε “μετά από προηγούμενη συμφωνία με την αγγλική πλευρά”. Η αποστολή του Hess, προσθέτει, ήταν να «χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να επιτευχθεί, αν όχι μια γερμανική στρατιωτική συμμαχία με την Αγγλία εναντίον της Ρωσίας, τουλάχιστον η εξουδετέρωση της Αγγλίας.”

Μήπως ένα μέρος της ιστορίας του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, πρέπει να ξαναγραφεί;
Σε κάθε περίπτωση, το νέο έγγραφο δικαιώνει εκείνους που ποτέ δεν πίστεψαν ότι ο Hess ενεργούσε μόνος του.
Για παράδειγμα, υπηρέτης του Χίτλερ ο Heinz Linge δήλωνε μετά τον πόλεμο: «Εγώ δεν τόλμησα να τον ρωτήσω εάν γνώριζε για την πτήση Hess στην Αγγλία, αλλά η συμπεριφορά του μου έδειχνε ότι το ήξερε πολύ καλά”.
Ένα πράγμα είναι σαφές: Κανείς άλλος από το περιβάλλον του δενοήταν τόσο πιστός στον Χίτλερ όσο ο Hess. Ήταν εκείνος που είχε βαδίσει, με το πιστόλι του , επικεφαλής στο διαβόητο πραξικόπημα το 1923 και αργότερα βοήθησε να επεξεργαστεί ο Χίτλερ το χειρόγραφο του “Ο Αγών μου” .

Αλλά η αποστολή του Hess ήταν μια αποτυχία από την αρχή. Όταν άκουσε για τον απροσδόκητο επισκέπτη από τη Γερμανία, ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος έδινε ένα πάρτι στο σπίτι του κοντά στην Οξφόρδη,αρνήθηκε να τον συναντήσει.
” Γιατί να κάνουμε ειρήνη με έναν επιτιθέμενο ο οποίος ήταν αποφασισμένος να υποτάξει την Ευρώπη;” είπε ο Τσώρτσιλ και ο Hess τέθηκε υπό κράτηση.

Τρεις ημέρες μετά την πτήση ο Μάρτιν Μπόρμαν, ο επικεφαλής του Κόμματος Καγκελαρίας, διαβάστε αποχαιρετιστήρια επιστολή του Hess σε μια ομάδα από Ναζί ηγέτες. Στη συνέχεια, ο Χίτλερ είπε ότι ο Hess είχε υποπέσει σε «άνευ προηγουμένου παραβίαση της εμπιστοσύνης του και ο υπουργός προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς τον παρουίσασε ως «ανόητο» και ως κάποιον που ήταν “ψυχικά διαταραγμένος.” Σε ανακοινωθέν, η κυβέρνηση δήλωσε ότι Hess είχε πέσει «θύμα .” Αλλά πολλοί ήταν αυτοί που αμφισβήτησαν την επίσημη εκδοχή, η οποία έλεγε ότι ο αναπληρωτής του Χίτλερ είχε ξαφνικά τρελάθηκαν.
Ο Pintsch, ο οποίος είχε δει τη σχολαστική προετοιμασία Hess και δεν είχε παρατηρήσει οποιαδήποτε σημάδια της τρέλας.

Στο τέλος του πολέμου, ο υπασπιστής ήταν αιχμάλωτος πολέμου στη Σοβιετική Ένωση, όπου ανακρίθηκε σχετικά με τα γεγονότα της άνοιξης του 1941. Σύμφωνα με την έρευνα , τα αντίγραφα των δηλώσεών του εστάλησαν στον Ιωσήφ Στάλιν.
Είναι ασαφές κατά πόσον αυτές οι μαρτυρίες είναι αλήθεια.
Ο Hess πέρασε 40 χρόνια στη φυλακή στα περίχωρα του Βερολίνου.

Οnalert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.