Μέσω διαδικτύου έκανε τη συνεννόηση ο «μικρός Ζενγκ» μεταδίσουν κινεζικά ΜΜΕ

Έφηβος στην Κίνα πούλησε το νεφρό του προκειμένου να αγοράσει ένα iPad 2, μεταδίδουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Ο 17χρονος, ο “μικρός Ζενγκ”, δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Κίνας ότι κανόνισε την πώληση του νεφρού του μέσω του Διαδικτύου.
Η υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας μόνο όταν η μητέρα του αγοριού άρχισε να έχει υποψίες για την φοβερή συναλλαγή, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την παράνομη διακίνηση οργάνων στην Κίνα, η οποία ανθεί στη μαύρη αγορά εξαιτίας της σπανιότητας των δοτών. Όλα ξεκίνησαν όταν ο μαθητής είδε μία διαφήμιση στο διαδίκτυο που προσέφερε χρήματα σε δωρητές οργάνων.
Παράνομοι διακινητές κανόνισαν την επίσκεψη στο νοσοκομείο και με το πέρας της επέμβασης πλήρωσαν το παιδί λιγότερα από 2.500 ευρώ για το νεφρό του. Με τα χρήματα ο “μικρός Ζενγκ” αγόρασε ένα iPad 2 και έναν φορητό υπολογιστή.
Όταν η μητέρα του αντιλήφθηκε την ύπαρξη των γκάτζετ καθώς και τη βαθιά κόκκινη ουλή από την εγχείρηση, το αγόρι ομολόγησε την πράξη του. Το 2007, οι κινεζικές Αρχές απαγόρευσαν τη διακίνηση οργάνων και καθιέρωσαν ένα σύστημα εθελοντικής δωρεάς προκειμένου να παταχθεί το παράνομο εμπόριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.