Απέσπασαν περισσότερο από ένα εκατομμύριο προσωπικά στοιχεία χρηστών της Sony Pictures Entertainment

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι μια έννοια πολύ σχετική, όπως απέδειξαν γι’ άλλη μια φορά οι χάκερ – τη φορά αυτή με ονοματεπώνυμο – που «χτύπησαν» πάλι τη Sony και δημοσίευσαν προσωπικά στοιχεία περισσοτέρων από ένα εκατομμύριο πελατών του γιγαντιαίου ομίλου.
Η LulzSec, μια οργάνωση που διεκδικεί την ευθύνη για ανάλογες επιθέσεις στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS και στην Fox.com, ανακοίνωσε ότι έσπασε τους κωδικούς των κεντρικών μονάδων ηλεκτρονικών υπολογιστών που εξυπηρετούν τις ιστοσελίδες της Sony Pictures Entertainment.
«Με την πρώτη προσπάθεια αποκτήσαμε πρόσβαση στα πάντα. Γιατί ο κόσμος να εμπιστεύεται τόσο μια εταιρεία που επιτρέπει στον εαυτό της να πέφτει θύμα σε τόσο απλές επιθέσεις;», αναρωτιέται η οργάνωση αναφερόμενη στις προσπάθειες που κάνουν στελέχη της Sony τις ημέρες αυτές σε ακροάσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο για να πείσουν τους Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές για την ασφάλεια των παρεχομένων υπηρεσιών.
Η LulzSec, τα κίνητρα της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, δημοσίευσε ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης, emails, τηλεφωνικούς αριθμούς και κωδικούς πρόσβασης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς που διοργάνωσε η Sony.
Προ ολίγων εβδομάδων άγνωστοι χάκερ εισέβαλαν σε προσωπικά στοιχεία περίπου 100 εκατομμυρίων πελατών της Sony που έπαιζαν online ηλεκτρονικά παιχνίδια μέσω των δικτύων PlayStation και Qriocity της εταιρείας.
Η Sony δεν επιβεβαίωσε την επίθεση και ανακοίνωσε ότι ερευνά τις πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.