Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια ευκαιρία για να σκεφτούμε την κατάσταση του περιβάλλοντος σε τοπικό, εθνικό αλλά και πλανητικό επίπεδο. Στις 15 Δεκεμβρίου 1972, η Γενική Συνέλευση του OΗΕ θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων. Αποτελεί, πλέον, κοινή συνείδηση ότι το ανθρώπινο είδος για να επιβιώσει στο εγγύς μέλλον πρέπει να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν έρχεται σε σύγκρουση με την ανάπτυξη. Αντίθετα, η βιώσιμη ανάπτυξη είναι συμφέρον όλων μας.
Η Ημέρα του Περιβάλλοντος μας καλεί να σκεφτούμε τοπικά και να δράσουμε παγκόσμια. Οφείλουμε να δραστηριοποιηθούμε και να συνεργαστούμε. Οφείλουμε μέσα από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση της νέας γενιάς να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη.
Σε τοπικό επίπεδο θα πρέπει το ενδιαφέρον μας να εστιασθεί στα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα, αναζητώντας κάθε φορά την βέλτιστη περιβαλλοντικά λύση. Και ταυτόχρονα να αναληφθεί προσπάθεια προκειμένου να απομακρυνθούν οι κίνδυνοι καταστροφικών και μη αναστρέψιμων καταστάσεων των φυσικών «θησαυρών» – αποθεμάτων της περιοχής μας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.