Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημοσκόπηση VPRC: Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΠΑΣΟΚ

Ιούνιος 2nd, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού δείχνει δημοσκόπηση για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα» που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη

Με  0,5% (31% ΝΔ έναντι 30,5% ΠΑΣΟΚ) προηγείται η ΝΔ στη δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύουν αύριο τα «Επίκαιρα», δείχνοντας την ανοδική τάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Είναι η δεύτερη δημοσκόπηση μέσα σε λίγες μέρες, στην οποία καταγράφει πρωτιά.  Αποτυπώνεται  δηλαδή και στις δημοσκοπήσεις η διάχυτη αίσθηση ότι μετά το Ζάππειο ΙΙ, η ΝΔ είναι η πρώτη πολιτική δύναμη.
Τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα: το ΚΚΕ λαμβάνει 12%, ο ΛΑΟΣ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,5% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3% μπαίνουν οριακά στη Βουλή. Τα κόμματα που δεν μπαίνουν στη Βουλή λαμβάνουν: 2,5 Δημ. Αριστερά, 1% Δημοκρατική Συμμαχία, 1% ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 1% Χρυσή Αυγή, Άρμα Πολιτών 0,5 %, λοιπά 4,5%.

Πάρα πολύ σημαντικά είναι όμως τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας καθώς:
Το 70% δεν είναι καθόλου ευχαριστημένο από τον τρόπο που η ελληνική Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση ενώ το 62% θα ψήφιζε κατά του νέου Μνημονίου σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα.
Το καθολικό ποσοστό αφορά την ερώτηση για την κατεύθυνση της χώρας. Το 86% θεωρεί ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση
Τέλος στο λεγόμενο «Περιβάλλον της φτώχειας» τα πράγματα είναι στην κυριολεξία τραγικά:
1. Το 66% δηλώνει ότι δεν θα έχει την οικονομική δυνατότητα για μία εβδομάδα διακοπές.
2. Το 45% δηλώνει ότι δεν θα έχει την οικονομική δυνατότητα να τρώει κάθε δεύτερη ημέρα κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι…
3. Το 56% δηλώνει ότι δεν θα έχει την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσει έκτακτες αλλά αναγκαίες δαπάνες.  (πχ υγείας)
4. Το 5ο% δηλώνει ότι δεν θα έχει την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις δαπάνες θέρμανσης τον επόμενο χειμώνα.
5. Το 29% δηλώνει ότι δεν θα έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ.

Μέσα σε ένα περιβάλλον εντεινόμενης φτώχειας, εμβάθυνσης της κρίσης και  καθολικής απαξίας των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών και παρά την ύπαρξη πληθώρας κομμάτων που διεκδικούν την είσοδο τους στη Βουλή, είναι σαφής η τάση στήριξης του Αντώνη Σαμαρά.

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούνιος 2nd, 2011 at 00:03 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply