Από εδώ θα ξεκινήσει και το ξεκαθάρισμα των φορέων που θα πάψουν να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό

Το υπουργείο Οικονομικών κόβει τις επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό σε 30 φορείς, ανάμεσα τους το Ταμείο Αρωγής υπαλλήλων της Βουλής, το Μετοχικό Ταμείο των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, την εταιρία Ελληνικά Αμυντικά συστήματα, το Ιδρυμα Γουλανδρή κ.ά. καθώς δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν τη Στατιστική αρχή για την οικονομική τους κατάσταση ως το τέλος Απριλίου.

Οι δημόσιοι αυτοί φορείς ξεχώρισαν από το σύνολο των 507 φορέων της γενικής κυβέρνησης που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό με την άρνηση τους να δώσουν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία που επηρεάζουν τα ελλείματα και το χρέος της γενικής κυβέρνησης.

Από τον κατάλογο αυτό θα ξεκινήσει και το ξεκαθάρισμα των φορέων που θα πάψουν να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν σύμφωνα με τις υποδείξεις της τρόικας.
Κατά τις πληροφορίες ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνταξη του τελικού καταλόγου των φορέων που θα κλείσουν.

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα την αναλυτική κατάσταση των επιχορηγούμενων φορέων σημειώνοντας τα εξής:

Η παρατιθέμενη κατάσταση περιέχει, όλους τους φορείς Γενικής Κυβέρνησης και αναρτάται στο Διαδίκτυο σύμφωνα με τις διατάξεις τις απόφασης του Υπ. Οικονομικών 2/22717/ 0094/09-03-2011 (ΦΕΚ 474/τ.Β΄/2011).

Αναλυτικά, τα νομικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην Κεντρική Κυβέρνηση, τους Ο.Τ.Α. και τους Ο.Κ.Α προσδιορίζονται από το Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης που τηρείται με ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (άρθρο 50 του Ν. 3943/2011).

Στους φορείς που απέστειλαν στοιχεία μηνός Απριλίου τίθεται η ένδειξη √.

Η κατάσταση αυτή επέχει θέση βεβαίωσης, αποτελεί δικαιολογητικό για την καταβολή της επιχορήγησης και ισχύει μέχρι την 30/06/2011.

Οι 507 φορείς της γενικής κυβέρνησης που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.