Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κόβονται οι επιχορηγήσεις από 30 δημόσιους φορείς

Μάιος 31st, 2011 by Χρήστος Μίμης

Από εδώ θα ξεκινήσει και το ξεκαθάρισμα των φορέων που θα πάψουν να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό

Το υπουργείο Οικονομικών κόβει τις επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό σε 30 φορείς, ανάμεσα τους το Ταμείο Αρωγής υπαλλήλων της Βουλής, το Μετοχικό Ταμείο των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, την εταιρία Ελληνικά Αμυντικά συστήματα, το Ιδρυμα Γουλανδρή κ.ά. καθώς δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν τη Στατιστική αρχή για την οικονομική τους κατάσταση ως το τέλος Απριλίου.

Οι δημόσιοι αυτοί φορείς ξεχώρισαν από το σύνολο των 507 φορέων της γενικής κυβέρνησης που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό με την άρνηση τους να δώσουν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία που επηρεάζουν τα ελλείματα και το χρέος της γενικής κυβέρνησης.

Από τον κατάλογο αυτό θα ξεκινήσει και το ξεκαθάρισμα των φορέων που θα πάψουν να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν σύμφωνα με τις υποδείξεις της τρόικας.
Κατά τις πληροφορίες ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνταξη του τελικού καταλόγου των φορέων που θα κλείσουν.

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα την αναλυτική κατάσταση των επιχορηγούμενων φορέων σημειώνοντας τα εξής:

Η παρατιθέμενη κατάσταση περιέχει, όλους τους φορείς Γενικής Κυβέρνησης και αναρτάται στο Διαδίκτυο σύμφωνα με τις διατάξεις τις απόφασης του Υπ. Οικονομικών 2/22717/ 0094/09-03-2011 (ΦΕΚ 474/τ.Β΄/2011).

Αναλυτικά, τα νομικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην Κεντρική Κυβέρνηση, τους Ο.Τ.Α. και τους Ο.Κ.Α προσδιορίζονται από το Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης που τηρείται με ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (άρθρο 50 του Ν. 3943/2011).

Στους φορείς που απέστειλαν στοιχεία μηνός Απριλίου τίθεται η ένδειξη √.

Η κατάσταση αυτή επέχει θέση βεβαίωσης, αποτελεί δικαιολογητικό για την καταβολή της επιχορήγησης και ισχύει μέχρι την 30/06/2011.

Οι 507 φορείς της γενικής κυβέρνησης που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό

This entry was posted on Τρίτη, Μάιος 31st, 2011 at 11:46 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply