Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Αντώνης Σαμαράς: επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου..

Μάιος 30th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Στην ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ υποστήριξε την άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών

Το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι το πώς θα επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο, δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ του ΝΔ.  Αναφερόμενος στη θέση του πρωθυπουργού ότι μπορεί να συζητήσει θέσεις της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι αυτό είναι γενικό και αφηρημένο, επαναλαμβάνοντας ότι η λύση είναι η άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Λέμε «όχι» στο λάθος, αλλά λέμε «ναι» στο να διορθωθεί το λάθος, τόνισε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας την άποψη ότι οι θέσεις του (όπως διατυπώθηκαν στο Ζάππειο) δεν θα απέδιδαν στο πρώτο τρίμηνο, ο κ. Σαμαράς αντέταξε ότι και το Μνημόνιο, έτσι όπως εφαρμόζεται, ούτως ή άλλως δεν έχει αποδώσει εδώ και 12 μήνες.
Συμπλήρωσε ακόμα ότι το Μνημόνιο θυμίζει το μύθο του Σισύφου: όσο και αν το σπρώχνεις, αυτό γυρίζει και πάλι πίσω από την αρχή.
«Στηρίζουμε ό,τι κάνει καλό στην πατρίδα μας» τόνισε λέγοντας ότι η ΝΔ στηρίζει το νομοθετικό έργο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τις αποκρατικοποιήσεις, τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κλπ.
Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτά όλα τα έχει ήδη προτείνει η ΝΔ και ότι οι μεγάλες αντιστάσεις σε αυτά  βρίσκονται στους κόλπους του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.
«Στους συνδικαλιστάδες με τα σκανδαλώδη προνόμια» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση «στη δικτατορία της μίας και μοναδικής επιλογής», όπως χαρακτήρισε το δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση.
Επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο οποίος κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο αναφέρθηκε στη συμφιλίωση του Θεμιστοκλή με τον Ευρυβιάδη το 480 π.Χ., ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι δύο άνδρες συμφιλιώθηκαν για να πολεμήσουν.
Αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, είπε ότι είναι ανάγκη να αφουγκραστούμε το μήνυμά τους, χαρακτηρίζοντας θετικό σημάδι το γεγονός ότι οι πολίτες συσπειρώνονται ακομμάτιστα γύρω από τη σημαία.

This entry was posted on Δευτέρα, Μάιος 30th, 2011 at 15:37 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply