Ανοδική πορεία για τα έσοδα του Ομίλου που έφθασαν στα 102,6 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο 2011

Ο Όμιλος Forthnet συνεχίζει να αναπτύσσει την πελατειακή του βάση και να προσθέτει συνδρομητές σε συνδυασμένες υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης. Στο πρώτο τρίμηνο του 2011, ο Όμιλος Forthnet εξυπηρετεί 765.000 νοικοκυριά, ήτοι 18,2% επί του συνόλου των νοικοκυριών, παρουσιάζοντας συνεχή ανοδική πορεία ενώ ανάλογη πορεία ακολουθούν και τα έσοδα του Ομίλου που αυξήθηκαν σε 102,6 εκ ευρώ. Το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον απαιτεί πολύπλευρες κινήσεις και ο Όμιλος Forthnet λειτουργεί με στόχο τη δημιουργία αξίας προς τους εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές του, παράλληλα με την συγκράτηση του λειτουργικού κόστους. Στο πλαίσιο αυτό η ενοποίηση των λειτουργιών των τηλεπικοινωνιών με τη συνδρομητική τηλεόραση (PAY TV), αποδεικνύεται σωστή στρατηγική επιλογή. Οι συνδρομητές που εμπιστεύονται τον συνδυασμό των υπηρεσιών Telco και Pay TV ανέρχονται σήμερα σε 111.613, συνεχίζοντας την αυξητική τάση του προηγούμενου έτους.

Η Forthnet, η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών, συνεχίζει να μεταφέρει νέους πελάτες στο ιδιόκτητο δίκτυο της, κατέχοντας την πρώτη θέση στην παροχή υπηρεσιών ΑΠΤΒ με εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 32%, και φτάνοντας τους 459.626 ενεργούς συνδρομητές.
Οι υπηρεσίες ΑΠΤΒ έχουν τη μεγάλη συνεισφορά στην αύξηση κατά 11,3% των εσόδων από τις Τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, φτάνοντας τα 54,1 εκ ευρώ.

Στον τομέα της Nova, οι συνδρομητές φτάνουν πια συνολικά τους 391.000 ενώ η μετάβαση των συνδρομητών στην ψηφιακή πλατφόρμα συνεχίζεται. Τα συνδρομητικά έσοδα της ψηφιακής πλατφόρμας στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 3,8% ενώ τα συνολικά έσοδα της συνδρομητικής τηλεόρασης παρουσιάζουν μείωση κατά 4,4% που οφείλεται κυρίως στη μείωση των εσόδων από τη διαφήμιση και από την ψηφιακή πλατφόρμα της Κύπρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.