Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Από το Facebook στο Σύνταγμα –

Μάιος 27th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Δεν τους πτοεί ούτε η βροχή

«Φωτιά» έχει πάρει η σελίδα του γνωστού ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook , «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» με τις αναρτήσεις να ξεπερνούν πλέον τις 1.000 ανά ώρα και τους διαδηλωτές να εκφράζουν την ικανοποίησή τους.
«Παιδιά μπράβο μας. Να συνεχίσουμε τον αγώνα μας χωρίς κόμματα και επεισόδια. Μόνο έτσι θα πετύχουμε», αναφέρει ένα από τα μηνύματα με τους περισσότερους να ανανεώνουν το ραντεβού τους για σήμερα στις 6 μ.μ. Οι δημιουργοί της σελίδας δηλώνουν οτι η χθεσινή μεγάλη διαδήλωση ήταν μόνο η αρχή γράφοντας ότι «η ανηφόρα μόλις ξεκίνησε… Η σκυτάλη πέρασε σε σας».
Ξεχωρίζουν οι αναρτήσεις ξένων πολιτών, κυρίως Ισπανών, που στέλνουν µηνύµατα συµπαράστασης. «Μπράβο Έλληνες. Όλος ο κόσµος βλέπει τον ήλιο να ανατέλλει στην Ευρώπη. Όλη Ισπανία είναι µαζί σας», λένε χαρακτηριστικά.
Χιλιάδες «αγανακτισμένοι» πολίτες αψήφησαν τη βροχή και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και το απόγευμα της Πέμπτης. Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν κατά του μνημονίου και των μέτρων λιτότητας ενώ φώναζαν ρυθμικά μπροστά από τη Βουλή «κλέφτες».
Την ίδια ώρα, στη σκιά του Λευκού Πύργου συγκεντρώθηκαν για δεύτερη ημέρα και στη Θεσσαλονίκη, γύρω από το ρολόι. Οι ειρηνικοί διαδηλωτές επιμένουν πως το ρολόι πρέπει να ξυπνήσει όχι μόνο όσους κοιμούνται αλλά και τις συνειδήσεις μας.
Η χθεσινή συγκέντρωση του κόσμου στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ήταν αποτέλεσμα της αυθόρμητης κίνησης διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από το διαδίκτυο και στην οποία πολιτικά κόμματα και βίαια επεισόδια δεν είχαν θέση.
Μπροστά στη Βουλή οι διαδηλωτές ξεδίπλωσαν ένα τεράστιο πανό στο οποίο έγραφαν στα Ισπανικά οτι οι Έλληνες έχουν ξυπνήσει απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε σχόλιο που έκαναν Ισπανοί διαδηλωτές ότι οι Έλληνες κοιμούνται και δεν διαμαρτύρονται όσο δυναμικά θα έπρεπε.

This entry was posted on Παρασκευή, Μάιος 27th, 2011 at 00:46 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply