Προσπάθεια για εντοπισμό ύποπτων καταθέσεων καταβάλλει η κυβέρνηση

Στην Ελβετία μεταβαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος για το κυβερνητικό σαφάρι φοροφυγάδων. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έφυγε μάλιστα ενωρίτερα από το Υπουργικό Συμβούλιο και σε σύντομη συνομιλία που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες, είπε ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και η Πρόεδρος της Ελβετίας κυρία Μισελίν Ανν Μαρί Καλμί_Ρέϊ έχει προχωρήσει.
Στόχος, όπως «Το Βήμα», πληροφορείται είναι ο εντοπισμός και η πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς σε περίπτωση που προσδιορισθούν ύποπτες καταθέσεις θα ακολουθήσει διαδικασία διασταύρωσης προκειμένου να επαληθευτεί αν για τα ποσά έχουν καταβληθεί φόροι στην Ελλάδα ή αν οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων δεν δικαιολογούν τέτοιου είδους καταθέσεις. Το συγκεκριμένο θέμα είχε συζητηθεί και μάλιστα διεξοδικά και κατά τη συνάντηση που είχαν στον Νταβός ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με την Ελβετίδα ομόλογό του κ. Έβελιν Βίντμερ Σλουμφ.

Η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει την ελβετική συνδρομή για τον εντοπισμό Ελλήνων φοροφυγάδων στην Ελβετία. Δεν έχει γίνει ωστόσο γνωστό εάν ο κ. Πάγκαλος θα υπογράψει στην Ελβετία κάποια συμφωνία, το γεγονός όμως ότι πάει τώρα στην ελβετική πρωτεύουσα προεξοφλεί ότι το θέμα έχει προχωρήσει αρκετά και δεν αποκλείεται σε σύντομο χρονικό διάστημα η ελληνική κυβέρνηση να έχει στα χέρια της τους φοροφυγάδες.

Το οικονομικό επιτελείο άλλωστε είχε διερευνήσει τις σχετικές δυνατότητες το τελευταίο διάστημα και κρίθηκε επιβεβλημένη κίνηση να ζητήσει φορολογικά στοιχεία από την Ελβετία.
Στόχος είναι η αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς πολλοί βουλευτές του ΠαΣοΚ έχουν υπογραμμίσει με κάθε ευκαιρία (προσφάτως 11 βουλευτές του ΠαΣοΚ είχαν καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή) ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να μην ερευνά για τα δισεκατομμύρια που έχουν διαφύγει στην Ελβετία σε μια περίοδο κατά την οποία έχουν επιβληθεί και επιβάλλονται σκληροί όροι λιτότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.