Αλλαγή του νόμου που «προστάτευσε» τον άσο της Μάντσεστερ Γ. προανήγγειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός

Τα σεξουαλικά σκάνδαλα ουδέποτε έλλειψαν από τη βρετανική βουλή. Αλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό όπως η περίφημη εμπλοκή του υπουργού άμυνας Τζον Περφούμο με τις τραγουδίστριες Κριστίν Κίλερ και Μάντι Ράις-Ντέιβις τη δεκαετία του ’60, υπόθεση που έγινε και κινηματογραφική ταινία, και άλλοτε σε μικρότερο όπως με τις υποθέσεις του πρωθυπουργού Τζον Μέιτζορ, ή την αποκάλυψη, το 1997, της ομοφιλοφυλικής σχέσης του τότε γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος Τζέρι Χέιζ με 18χρονο άνδρα. Ποτέ άλλοτε όμως, δεν υπήρξαν πολιτικές διαστάσεις σε ένα σκάνδαλο που πρωταγωνιστεί ένας ποδοσφαιριστής!
Μέχρι την περασμένη Δευτέρα, όταν ο βουλευτής κ. Τζον Χέμινγκ αποκάλυψε στο βρετανικό κοινοβούλιο ότι ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου εξωσυζυγικής σχέσης με το μοντέλο Ιμοτζεν Τόμας είναι ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο Γκιγκς, ο οποίος είχε σχέση με την παίκτρια του αγγλικού τηλεοπτικού ριάλιτι «Big Brother» το περασμένο φθινόπωρο, οδήγησε την ερωμένη του στο δικαστήριο όταν εκείνη του αποκάλυψε τις προθέσεις της να μιλήσει δημόσια για τη σχέση του.
Το αίτημα του Γκιγκς, ο οποίος το Σάββατο αναμένεται να αγωνιστεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Μπαρτσελόνα στο «Γουέμπλεϊ», για απαγόρευση δημοσίευσης του ονόματός του από οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης έγινε δεκτό από τη βρετανική δικαιοσύνη και τους τελευταίους μήνες η ουαλή καλλονή _ Μις Ουαλία το 2003_ πρωταγωνιστεί στις τηλεοπτικές κουτσομπολίστικες εκπομπές αναφέροντας τον εραστή της ως «διάσημο ποδοσφαιριστή της Πρέμιερ Λιγκ».
Ο βουλευτής κ. Χέμινγκ στηλίτευσε τον σχετικό νόμο, σημειώνοντας ότι στις υπόλοιπες χώρες το όνομα του Γκιγκς έχει διαρρεύσει και μόνο στην Αγγλία δεν δημοσιοποιείται. «Περισσότεροι από 75.000 χρήστες της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Twitter αναπαρήγαγαν την είδηση. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους φυλακή» πρόσθεσε ο βουλευτής. Πάντως το Ανώτατο Δικαστήριο έστειλε στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα κ. Ντόμινικ Γκριβ, το όνομα ενός δημοσιογράφου των «Times», ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο υπεύθυνος της διαρροής στο Twitter!
Ακόμη και ο βρετανός πρωθυπουργός κ. Ντέιβιντ Κάμερον ομολόγησε ότι γνώριζε πως η πέτρα του σκανδάλου είναι ο Ουαλός Ράιαν Γκιγκς και υπογράμμισε ότι ίσως θα έπρεπε να αναθεωρηθεί ο σχετικός νόμος που επιτρέπει στους πλούσιους και διάσημους να δίνουν και να κερδίζουν δικαστικές μάχες κρατώντας τα παραστρατήματά τους μακριά από την περιέργεια του κοινού. «Θα πρέπει να επανεξετάσουμε τις υποθέσεις μάνω στις οποίες χτίστηκε το νομικό προηγούμενο» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πολιτική διάσταση του θέματος υπογράμμισε η σκωτσέζικη εφημερίδα «Sunday Herald», η οποία στο πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης έκδοσής της είχε τη φωτογραφία του Γκιγκς με μια λεπτή γραμμή να καλύπτει τα μάτια του και να γράφει «λογοκριμένο». Ο πρωτοσέλιδος τίτλος ήταν «Οι τρελοί νόμοι περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής» και στον υπότιτλο η εφημερίδα σημείωσε: «Όλοι γνωρίζουν ποιος ποδοσφαιριστής πρωταγωνιστεί στο σκάνδαλο και δεν θέλει να δει το όνομά του να δημοσιοποιείται, ωστόσο δεν μας επιτρέπεται να σας το μεταφέρουμε»

Γιώτης Παναγιωτάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.