Το ισλανδικό ηφαίστειο πλήττει τα αεροδρόμια στη Βόρεια Γερμανία

Η Υπηρεσία Ασφαλείας των Αεροδρομίων στη Γερμανία ανακοίνωσε το κλείσιμο των αεροδρομίων στη Βόρεια Γερμανία, από τις 05.00′ τοπική ώρα τοπρωί της Τετάρτης, εξαιτίας του σύννεφου της τέφρας που προέρχεται από τις εκρήξεις του ισλανδικού ηφαιστείου και μετακινείται πάνω από τον ουρανό της χώρας.

Με ανακοίνωσή της το βράδυ της Τρίτης η Υπηρεσία Ασφαλείας των Αεροδρομίων ενημέρωσε ότι στο αεροδρόμιο της Βέρνης που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας δεν θα πραγματοποιούνται προσγειώσεις η απογειώσεις από τις 05.00′ τοπική ώρα ενώ στου Αμβούργου, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, θα διακοπεί η εναέρια κυκλοφορία από τις 06.00′ το πρωί της Τετάρτης.

«Κατά τη διάρκεια του πρωινού, τα αεροδρόμια του Βερολίνου θα μπορούσαν επίσης να επηρεαστούν», συμπληρώνει η ανακοίνωση της κυβερνητικής υπηρεσίας που επισημαίνει τον υψηλό κίνδυνο πρόκλησης σημαντικών βλαβών στις μηχανές από την συγκέντρωση της ηφαιστειακής τέφρας στην ατμόσφαιρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.