Ο Πρωθυπουργός στον ΣΕΒ ρίχνει τους τόνους απέντι στην αντιπολίτευση…

Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ έκανε λόγο για μια επίπονη περίοδο μετάβασης, από μια ολόκληρη εποχή που τελείωσε οριστικά σε μια νέα. Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, μίλησε για ένα “βήμα πριν από το γκρεμό”.
Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε τα όσα έχει μέχρι τώρα καταφέρει η Ελλάδα και κάλεσε “όλους εντός Ελλάδας να μην αδικούν εαυτούς. Ούτε βεβαίως και οι εκτός Ελλάδας να μας αδικούν. Που για διάφορους λόγους θέλουν να αναδεικνύουν την αποτυχία, θέλουν πιθανώς και κάποιοι την χρεοκοπία της Ελλάδας. Μην αδικούμε τις θυσίες του ελληνικού λαού. Να σταματήσει αυτή η αυτομαστίγωση και η ισοπέδωση των πάντων που απειλεί και την ίδια την προσπάθεια της πατρίδας μας να ανακτήσει την αξιοπιστία της υπονομεύοντάς την και στα μάτια μας και στα μάτια άλλων διεθνώς”.

Και πρόσθεσε: “Επειδή όμως γνωρίζουμε όλοι καλά ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας είναι το αποτέλεσμα μιας βαθύτερης και πολύπλευρης κρίσης πέρα από τη διαμόρφωση του ελλείμματος και των χρεών δρομολογήσαμε παράλληλα τις αναγκαίες αλλαγές που αντιμετωπίζουν τα βαθύτερα αίτια που μας έφεραν εδώ. Βάλαμε μπροστά για τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που η χώρα μας χρειαζόταν εδώ και πολλά χρόνια, αν όχι δεκαετίες. Σε 19 μήνες κάναμε όσα δεν είχαν γίνει επί πολλά χρόνια”.
Στη συνέχεια επισήμανε τις διαφορές της Ελλάδας με την Πορτογαλία ενώ αναφέρθηκε στους συνεχείς αγώνες της κυβέρνησης και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου περιέγραψε σε ποια σημεία μπορεί να υπάρξει συναίνεση με τη Νέα Δημοκρατία. “Συναίνεση δεν επιβάλλεται μόνο για εθνικούς λόγους -υποστήριξε ο πρωθυπουργός- είναι και εφικτή στην πράξη σε πολλά θέματα. Και ήδη μπορώ να σας παραθέσω πολλές από τις προτάσεις που είτε προωθούμε είτε μπορούμε να αποδεχθούμε ή ακόμα και να συζητήσουμε. Με τη ΝΔ για παράδειγμα, συμφωνούμε και ήδη υλοποιούμε μια σειρά απ’ όσα προτείνουν ή και που μπορούμε να εξετάσουμε. Μερικά παραδείγματα. Αποκρατικοποιήσεις: διευκόλυνση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, συμψηφισμός που ήδη έχει ξεκινήσει. Περιουσιολόγιο, ηλεκτρονική , σταδιακή κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων, ρύθμιση των αυθαίρετων κτισμάτων, πασ τρακ στην δικαιοσύνη, πρόταση για εργασιακή εφεδρεία, έχουμε μια άλλη άποψη αλλά δείχνοντας την καλή μας πρόθεση μπορούμε να το συζητήσουμε. Επαναλαμβάνω ότι αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Και υπάρχουν και από άλλα κόμματα επίσης σημαντικές προτάσεις… μπορούμε όλοι μαζί να συμφωνήσουμε στα βασικά για να αλλάξει επιτέλους η πατρίδα” τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
Επανέλαβε ότι είναι “περίοδος αποφάσεων, όποιο και αν είναι το δήθεν πολιτικό κόστος”. Και ο κ. Παπανδρέου κατέληξε: “Πιστεύω ακράδαντα πως ο ελληνικός λαός θα επιμείνει, θα αναζωογονηθεί και θα ευημερήσει ξανά. Θα γίνει γιατί μαζί παλεύουμε και μαζί θα συνεχίσουμε να παλεύουμε”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.